Mirinda süti recept
A Mirinda süti hozzávalói:A csokis piskótához:
6 egész tojás
5 evőkanál liszt
2 evőkanál kakaópor
6 evőkanál kristálycukor
1 dl olaj
A túrós krémhez:
30 dkg porcukor
50 dkg túró
30 dkg margarin
1 citrom reszelt héja
Az üdítős mázhoz:
2 csomag dr. Oetker vaníliás főzős pudingpor
0,5 liter Mirinda (vagy Fanta) narancs
2 evőkanál kristálycukor
Képet a naplómban az 50. bejegyzés alatt találod!
A Mirinda süti elkészítési módja:
A piskótához a tojásokat szétválaszjuk. A fehérjét habbá verjük. A sárgát a cukorral fehéredésig keverjük, hozzádolgozzuk az olajat, a lisztet és a kakaóport, majd a felvert tojásfehérjét. 180 fokon kb. 20-25 perc alatt megsütjük és kihűtjük. A krémhez a porcukrot a margarinnak kikeverjük és hozzáadjuk a citromhéjat és a tört túrót és egynemű krémmé dolgozzuk. A krémet a kihűlt piskótára kenjük. A mázhoz a pudingport a cukorral elkeverjük és feloldjuk az üdítőben, majd felfőzzük "pudinggá" és azonnal a túrós krémre kenjük. Gyorsan kell mert hamar szilárdul. És rögtön hűtőbe tesszük úgy egy órára hűlni, majd jóízűen elfogyasztjuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: fadigflo, 2009. ápr. 2. 21:02
A mirinda süti elkészítési módja és hozzávalói.