Vegán epertorta recept
A Vegán epertorta hozzávalói:krémhez:
2 cs. eper pudingpor
4 dl szójatej
5 ek. nádcukor
25 dkg margarin
15 szem közepes eper
piskótához:
17 dkg fehér liszt
8 dkg teljes kiőrlésű tönköly liszt
1 cs. foszfát mentes sütőpor
1 mk. szódabikarbóna
8 ek. olaj
2,5 dl növényi tej
10 dkg nádcukor
1 citrom leve
A Vegán epertorta elkészítési módja:
Elkészítjük a krémet. A tejből, pudingporból, és a cukorból pudingot főzünk. Ha megfőtt tegyük félre, hagyjuk kihűlni. Addig elkészítjük a piskótát. Egy tálba tesszük a liszteket, a sütőport, a cukrot, a szódabikarbónát, és összekeverjük. Mérőedényben kimérjük a tejet, hozzá öntjük a kifacsart citrom levét, és az olajat. A száraz és a folyékony hozzávalókat alaposan összekeverjük. Sűrű masszát kapunk, amit sütőpapírral bélelt tepsibe (22×30 cm) öntünk, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütünk. Kivesszük a tepsiből, megvárjuk amíg kihűl. Közben a robotgéppel összedolgoztatjuk a kihűlt pudingot a vajjal. Az eper szemeket egyesével adagoljuk hozzá. Alaposan kevertessük ki a krémet. A kihűlt piskótát először magasságában vágjuk félbe, majd hosszában is. Így négy lapot kapunk. A lapokat megkenjük krémmel, egymásra helyezzük, a torta tetejét és oldalait is bevonjuk a krémmel.
Kategória: Vegetáriánus ételek receptjei
A receptet beküldte: Szafy, 2014. aug. 11. 09:44
A vegán epertorta elkészítési módja és hozzávalói.