Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Mogyorós-vaníliás keksztorta (vegan) recept

Mogyorós-vaníliás keksztorta (vegan) recept

A Mogyorós-vaníliás keksztorta (vegan) hozzávalói:
A kekszalaphoz:
300 g vegán keksz
4 ek. kakaó
100 g növényi margarin
4 ek. agavé szirup
egy marék mogyoró

A cukrászkrémhez:
30 g rizsliszt
15 g kukoricakeményítő
500 ml vaníliás szójatej
30 g növényi margarin
egy csipet őrölt vanília
egy csipet kurkuma
1 citrom héja
2 ek. nádcukor
egy csipet só


A Mogyorós-vaníliás keksztorta (vegan) elkészítési módja:
Egy kis lábasban felolvasztjuk a margarint, majd beleszórjuk a lisztet, a keményítőt, és egy kis tejet öntünk hozzá. Lehúzzuk a tűzről, és habverővel kavargatjuk, nehogy csomós legyen. Hozzáadjuk a maradék tejet, a csíkokra vágott citromhéjat, a vaníliát, és egy csipet sót. Folyamatos keverés közben felforraljuk, és kb. 5 percig főzzük közepes lángon, míg kellő sűrűségű nem lesz. Ezután a citromhéjat kivesszük a krémből, majd fóliával letakarva hagyjuk kihűlni. A kekszet és a mogyorót morzsásra aprítjuk. Beletesszük a kakaót, a felolvasztott margarint, és az agavé szirupot. Az így kapott masszát belesimítjuk egy tortaforma aljába (22 cm), és rákenjük a kihűlt krémet. Díszítésnek megszórhatjuk a tetejét aprított (esetleg pirított) mogyoróval.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A mogyorós-vaníliás keksztorta (vegan) elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook