Mogyorós-vaníliás keksztorta (vegan) recept
A Mogyorós-vaníliás keksztorta (vegan) hozzávalói:A kekszalaphoz:
300 g vegán keksz
4 ek. kakaó
100 g növényi margarin
4 ek. agavé szirup
egy marék mogyoró
A cukrászkrémhez:
30 g rizsliszt
15 g kukoricakeményítő
500 ml vaníliás szójatej
30 g növényi margarin
egy csipet őrölt vanília
egy csipet kurkuma
1 citrom héja
2 ek. nádcukor
egy csipet só
A Mogyorós-vaníliás keksztorta (vegan) elkészítési módja:
Egy kis lábasban felolvasztjuk a margarint, majd beleszórjuk a lisztet, a keményítőt, és egy kis tejet öntünk hozzá. Lehúzzuk a tűzről, és habverővel kavargatjuk, nehogy csomós legyen. Hozzáadjuk a maradék tejet, a csíkokra vágott citromhéjat, a vaníliát, és egy csipet sót. Folyamatos keverés közben felforraljuk, és kb. 5 percig főzzük közepes lángon, míg kellő sűrűségű nem lesz. Ezután a citromhéjat kivesszük a krémből, majd fóliával letakarva hagyjuk kihűlni. A kekszet és a mogyorót morzsásra aprítjuk. Beletesszük a kakaót, a felolvasztott margarint, és az agavé szirupot. Az így kapott masszát belesimítjuk egy tortaforma aljába (22 cm), és rákenjük a kihűlt krémet. Díszítésnek megszórhatjuk a tetejét aprított (esetleg pirított) mogyoróval.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: a9c2efb418, 2016. okt. 14. 18:55
A mogyorós-vaníliás keksztorta (vegan) elkészítési módja és hozzávalói.