Galuska -- bukovinai ünnepi eledel recept
A Galuska -- bukovinai ünnepi eledel hozzávalói:50 dkg darált hús
50 dkg savanyú káposzta
8-10 dkg rizs
3-4 közepes vöröshagyma
1 laza fejű,nem tömör édeskáposzta
só,bors
olaj
/esetleg csombor/
A Galuska -- bukovinai ünnepi eledel elkészítési módja:
A káposzta torzsáját kivágjuk,egészben hagyva, enyhén sós,lobogó vízben leforrázzuk. Óvatosan szeleteire szedjük. Az aprózott hagymát megfonnyasztjuk - nem pirítjuk! -,tűzről levesszük. Hozzákeverjük a húst, a mosott rizst,sózzuk,erőteljesen borsozzuk,megtöltjük a leveleket. Egy mélyebb edény aljára terítjük a savanyú káposzta felét, rá a töltelékeket,s a maradék káposztával befedjük. Annyi vízzel öntjük fel,hogy ellepje. Csomborral is ízesíthető. Puhára pároljuk,tejföllel,kenyérrel kínáljuk.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: 959ebd0cf5, 2006. nov. 15. 18:14
A galuska -- bukovinai ünnepi eledel elkészítési módja és hozzávalói.