Almás-fahéjas piskóta recept
Az Almás-fahéjas piskóta hozzávalói:kb.8-10 db tisztított,felezett alma
fahéj
cukor
lekvár
darált dió
Piskóta tészta:
6 tojás
12 dkg liszt
késhegynyi sütőpor
18 dkg cukor
Az Almás-fahéjas piskóta elkészítési módja:
Egy kivajazott,lisztezett tepsit kirakunk felezett almákkal. Az almák közepébe lekvárt teszünk,cukorral,fahéjjal elkevert darált diót.Leöntjük a piskótatészta masszájával. Ehhez a tojásfehérjéket csipet sóval felverjük,bele a sárgáit,majd a sütőporos,átszitált lisztet. Kisütjük,ha kihűlt, megszórjuk porcukorral. Csokimázt csorgatunk rá,össze-vissza cirádázva.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 959ebd0cf5, 2006. nov. 14. 23:30
Az almás-fahéjas piskóta elkészítési módja és hozzávalói.