Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Almás-fahéjas piskóta recept

Almás-fahéjas piskóta recept

Az Almás-fahéjas piskóta hozzávalói:
kb.8-10 db tisztított,felezett alma
fahéj
cukor
lekvár
darált dió

Piskóta tészta:
6 tojás
12 dkg liszt
késhegynyi sütőpor
18 dkg cukor


Az Almás-fahéjas piskóta elkészítési módja:
Egy kivajazott,lisztezett tepsit kirakunk felezett almákkal. Az almák közepébe lekvárt teszünk,cukorral,fahéjjal elkevert darált diót.Leöntjük a piskótatészta masszájával. Ehhez a tojásfehérjéket csipet sóval felverjük,bele a sárgáit,majd a sütőporos,átszitált lisztet. Kisütjük,ha kihűlt, megszórjuk porcukorral. Csokimázt csorgatunk rá,össze-vissza cirádázva.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az almás-fahéjas piskóta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook