Mennyei eledel -sziléziai nemzeti eledel recept
A Mennyei eledel -sziléziai nemzeti eledel hozzávalói:25 dkg vegyas aszalt gyümölcs
40 dkg füstölt oldalas
1 evőkanál cukor
1 egész fahéj
1 citrom leve
1 evőkanál liszt
A Mennyei eledel -sziléziai nemzeti eledel elkészítési módja:
A gyümölcsöt egy éjszakára vízbe áztatjuk. A füstölt húst,annyi vízben,amennyi ellepi, kb.45 percig főzzük. Hozzáadjuk a gyümölcsöt, a citromlevet,fahéjat,cukrot, és puhára főzzük. Ha megfőtt,a húst kivesszük,felszeletelve tálra tesszük, és a gyümölccsel körberakjuk. A lisztet egy kis hideg vízzel elkeverjük,a húslébe habarjuk,egyszer felforraljuk, s a húsra öntjük.
Sziléziában az a szólás járja: Nem élt hiába,aki megkóstolta!
Ünnepi asztalon kínálják.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: 959ebd0cf5, 2006. nov. 14. 15:54
A mennyei eledel -sziléziai nemzeti eledel elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.