Borókás vaddisznósült erdei gyümölcsökkel recept
A Borókás vaddisznósült erdei gyümölcsökkel hozzávalói:1 kg vaddisznócomb
10 dkg füstölt szalonna
40 dkg vegyes erdei gyümölcs
4 gerezd fokhagyma
10 szem borókabogyó
1 kiskanál mustár
fél dl olaj
2 dl száraz vörösbor
1 evőkanál méz
1 evőkanál konyak
só, őrölt bors
A Borókás vaddisznósült erdei gyümölcsökkel elkészítési módja:
A lehártyázott vaddisznócombot vékony pengéjű éles késsel sűrűn szúrjuk fel, majd a csíkokra vágott füstölt szalonnával, és a fokhagymával tűzdeljük meg. Ízesítsük sóval, borssal, összevagdalt borókabogyóval, és kenjük be a mustárral. A forró olajban minden oldalát pirítsuk meg, tegyük tepsibe, és locsoljuk meg forró olajjal. Öntsük alá a bort, 2-3 deci vizet, és alufóliával letakarva, forró sütőben pároljuk majdnem puhára. Vegyük le a fóliát, és a forró sütőbe visszatéve süssük pirosra. Ha elkészült, vegyük ki a szaftjából, és pihentessük 10-15 percig. A forró gyümölcsökhöz a hús szaftját öntsük serpenyőbe, ha túlságosan elpárolódott, pótoljuk borral. Adjuk hozzá a mézet, a konyakot, és amikor felforrt, szórjuk bele a gyümölcsöket. A gyümölcs lehet friss vagy mirelit, de fontos, hogy csak 4-5 percig főzzük kislángon. Tálaláskor a felszeletelt vaddisznócombot locsoljuk körbe a mártásos erdei gyümölcsökkel. Köretnek burgonyafánkot vagy krokettet kínálhatunk mellé.
Kategória: Vadételek receptjei
A receptet beküldte: 53a220fca3, 2009. febr. 2. 17:44
A borókás vaddisznósült erdei gyümölcsökkel elkészítési módja és hozzávalói.