Őzbatyu recept
Az Őzbatyu hozzávalói:őzhús(comb)
kacsamáj
szalonna fűszerek
gomba
áfonya
kukoricagaluska
Az Őzbatyu elkészítési módja:
Vegyél egy szép darab húst. Tisztítsd meg, szeleteld fel, fűszerezd be ízlés szerint (só, kakukkfű, vad-fűszerkeverék, bazsalikom, mustár). Kinek mi a kedvenc íze, de gondolj arra is, hogy mi illik az őzhöz! A húst párold puhára. Ezután az őzhús szeletekre tegyél egy-egy darab kacsamájat, göngyöld fel, tekerd körül bacon-szalonnával, hogy ne fázzon. Ezeket a kis batyukat csomagold fóliába, hogy el ne vesszenek. Lassú tűzön, bő parázson sütögesd puhára, majd mikor elkészült szedd ki a fóliából, szeleteld fel, rakd tálra, tegyél mellé kukorica lisztből készült galuskát, finom pirított gombát, áfonyát és kínálj hozzá száraz, fűszeres fehérbort. Soós Imréné, Lovasi Tiborné és Bánóczi Lídia receptje alapján készült a saját szám íze szerint. Tényleg nagyon finom!
Kategória: Vadételek receptjei
A receptet beküldte: 53a220fca3, 2009. jan. 23. 20:30
Az Őzbatyu elkészítési módja és hozzávalói.