Kelkáposzta krémleves recept



1 db.répa
1 kis fej kelkáposta kb.20 dkg.
1 fej vörös hagyma
4-5 szem krumpli
só
gyömbér
1 evőkanál rizs
A Kelkáposzta krémleves elkészítési módja:
Mindent megmosunk és apróra vágunk. 1 ek.olajat teszünk az edénybe és rizs kivételével pároljuk. Öntsünk alá egy kis vizet is. Beletesszük a sót és a gyömbérport. 20 perc múlva levesszük a fedőt és krumplinyomóval szét nyomjuk.Öntsünk rá egy liter vizet.Ahogy felfő a riszt is hozzátesszük.
Fogyókúrázoknak is ajánlom! A gyömbér nem helyetesíthető!
A rizzsel csak 3-4 percig főzöm.Elzárom alatta a gázt és fedő alatt megpuhul.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: winny, 2007. okt. 19. 17:25
A kelkáposzta krémleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.