Oldalaskorona recept
Az Oldalaskorona hozzávalói:4 személyre:
1 kg, 15 cm széles sertésoldalas-darab
flekkenfűszer
40 dkg-os bébirépakonzerv
40 dkg-os zöldborsókonzerv
4 dkg vaj
só
csipetnyi cukor
1 csokor petrezselyem
Az Oldalaskorona elkészítési módja:
A húst megmossuk, flekkenfűszerrel bedörzsöljük, és korona alakúra hajtjuk össze. Ahol a hús egymásra hajlik, hústűvel vagy fogvájóval összetűzzük, esetleg zsineggel át is köthetjük. A húskoronát élére állítjuk, és mindig csak kevés vizet aláöntve puhára pároljuk. (Készíthetjük kuktában is, ilyenkor az edény aljára másfél deci vizet öntünk, a betétet belefektetjük, és a koronát erre ültetve, az edényt lezárva, a jelzéstől számítva 40-45 percig a tűzön hagyjuk.) A megpuhult oldalast tűzálló tálra ültetjük, kevés pecsenyelét öntünk alá, és 250 fokos sütőbe tolva ropogósra sütjük. Ha a sütőn van grillprogram, azzal is megpiríthatjuk. Mialatt a hús sül, a kétféle zöldségkonzervet leszűrjük, és vajon átforgatva kissé megsózzuk, leheletnyit megcukrozzuk. Aki szereti, még egy csokor összevagdalt petrezselyemmel is ízesítheti. Tálalás előtt a forró zöldfélét a korona közepére halmozzuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Rozália, 2007. okt. 20. 06:33
Az oldalaskorona elkészítési módja és hozzávalói.