Szűzérmék spárgával recept
A Szűzérmék spárgával hozzávalói:80 dkg spárga
2 sertésszűz
6 dkg vaj
2 narancs
1 kávéskanál ánizsmag
3 tojás sárgája
15 dkg vaj
őrölt bors, só
A Szűzérmék spárgával elkészítési módja:
A narancsok héját lereszeljük, levét kifacsarjuk, felforraljuk és lehűtjük. A spárgát megtisztítjuk, forrásban lévő, enyhén sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük, lecsöpögtetjük. A húst vékony szeletekre vágjuk, megsózzuk, borsozzuk, forró vajon mindkét oldalukat átsütjük, majd meleg helyre félretesszük. Egy serpenyőben, villával állandóan kevergetve fél dl vízzel, sóval, borssal összeforgatjuk a tojássárgákat, beletesszük az ánizsmagot, végül apránként a kihűlt narancslevet. Fakanállal állandóan kevergetve besűrítjük, és fokozatosan beledolgozzuk a kis darabokra vágott vajat. A szűzérméket tányérokra rakjuk, spárgával körítjük és leöntjük a mártással
Főtt burgonyát adhatunk mellé.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2016. márc. 18. 07:51
A szűzérmék spárgával elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.