Birsalmás pulykamell recept
A Birsalmás pulykamell hozzávalói:4 szelet pulykamell (kb. fél kg)
1 szép birsalma
4 dkg vaj
2 dl tejszín
1 evőkanál cukor
1 evőkanál liszt
2 szem szegfűszeg
1 késhegynyi őrölt gyömbér
só
A Birsalmás pulykamell elkészítési módja:
A meghámozott, kicsumázott birsalmát vékonyra szeletelem. A hússzeletek mindkét felét megsózom, lisztbe mártom. Mindkét oldalán átsütöm a forró vajon, majd kiszedem a serpenyőből és félreteszem. A pecsenyelében üvegesre párolom a birsalmagerezdeket. Ez után kiszedem a serpenyőből és félreteszem. A serpenyőbe visszateszem a hússzeleteket, rájuk szórom a fűszereket és ráöntöm a tejszínt. Fedő alatt 10 perciig párolom, végül visszateszem a gyümölcsöt. Rászórom a cukrot és addig forralom, amíg a cukor feloldódik a mártásban.
Párolt rizs, vagy sós vízben főtt burgonya illik hozzá.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2016. márc. 17. 07:50
A birsalmás pulykamell elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.