Eper aszúmártással recept
Az Eper aszúmártással hozzávalói:20 dkg eper
5 tojássárgája
10 dkg cukor
1 citrom
1,5 deci tokaji aszú
1/4 teáskanálnyi őrölt fahéj
Az Eper aszúmártással elkészítési módja:
Az eperszemeket kicsumázom, vékonyra szeletelem, és elosztom 4 üvegkehelyben vagy tálkában. Egy kis lábos vizet felteszek a tűzre, de nem forralom fel, hanem csak annyira melegítem meg, hogy enyhe gőz szállingózzon belőle. Amíg melegszik a víz, egy akkora fémtálban, amely pontosan ráillik a lábos tetejére, kézi habverővel összekeverem a tojássárgákat a cukorral, az aszúval és a citrom megreszelt héjával. A tálat ráteszem a gőzpárára, és kézi habverővel addig kevergetem az aszús-cukros-citromhéjas-tojássárgás krémet, amíg sűrű hab nem lesz belőle. Ha az állaga már olyan, mint a lágy és enyhén folyós pudingé, akkor leveszem a gőzről. A már langyos, habos aszúmártást rákanalazom az eperszeletekre, és mindegyik desszert tetejét meghintem leheletnyi őrölt fahéjjal.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2016. márc. 5. 07:57
Az eper aszúmártással elkészítési módja és hozzávalói.