Csupa hab szelet recept
A Csupa hab szelet hozzávalói:2 tasak zselatinpor
1 pohár (250 ml) tej
1 pohár (250 ml) cukor
450 g tejföl
450 g hideg habtejszín
a jénai (25 x 35 cm-es) kikenéséhez:
olaj
a mázhoz:
5 evőkanál kakaópor
5 evőkanál cukor
1 tasak (8 g) zselatinpor
5 evőkanál tej
1 pohár hideg víz
A Csupa hab szelet elkészítési módja:
A tejben feloldjuk a két tasak zselatinport, majd az edényt a tűzre tesszük, és melegíteni kezdjük. Addig kevergetjük, maíg elkezd gőzölni. Ha gőz tör fel, levesszük a tűzhelyről és hagyuk kihűlni a zselatinos tejet. Mixerrel habosra verjük a cukrot tejszínhabbal és a tejfölt is beleforgatjuk. A jénait kiolajozzuk. A cukros, tejfölös, tejszínes keverékhez hozzáadjuk a zselatinos tejet, és alaposan elkeverjük, hogy ne maradjanak bennecsomók.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Rozália, 2016. márc. 3. 13:01
A csupa hab szelet elkészítési módja és hozzávalói.