Mexikói pizzás csiga recept
A Mexikói pizzás csiga hozzávalói:6 személyre:
1 kg liszt
1/2 l tej
5 dkg élesztő
1 ek só
1 ek cukor
2 dl napraforgó olaj
1 tojás a kenéshez
1 doboz mexikói szendvicskrém
1 doboz pizza szendvicskrém
házi ketchup
10 dkg reszelt sajt
A Mexikói pizzás csiga elkészítési módja:
1. Az élesztőt a tejben a cukorral felfuttatjuk, és a többi hozzávalóval hólyagosra dagasztjuk. 2. Letakarva meleg helyen kelesztjük, amikor megkelt, még egyszer jól átgyúrjuk, és 2 felé vágjuk a tésztát. 3. A cipókat kinyújtjuk külön ,mindegyiket megkenjük a mexikói krémmel és a pizza krémmel majd meglocsoljuk a ketchuppal .Majd megszórjuk a reszelt sajttal. 4. Feltekerjük és ujjnyi szeletekre vágjuk ,lapjával szorosan egymás mellé helyezzük a tepsire 5. Megkenjük sütés előtt felvert tojással, 6. Előmelegített sütőben sütjük 180 fokon 25-30 perc 7. Ebből 55-60 db csigánk lesz
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: Rozália, 2016. márc. 2. 10:41
A mexikói pizzás csiga elkészítési módja és hozzávalói.