Főoldal » Receptek » Tésztafélék receptjei » Rozmaringos tökmagkenyér recept

Rozmaringos tökmagkenyér recept

A Rozmaringos tökmagkenyér hozzávalói:
5 tojás
10 dkg tökmag
1 csapott teáskanál szódabikarbóna
1 evőkanál kacsazsír
2 evőkanál durvára vágott friss rozmaring
1,5 teáskanál só
A tetejére 2 evőkanál tökmag.


A Rozmaringos tökmagkenyér elkészítési módja:
4 tojásfehérjét csipetnyi sóval kemény habbá verünk. A rozmaring kivételével a többi hozzávalót turmixgépbe tesszük és sűrű masszává daráljuk. Tálba szedjük, hozzáadjuk a rozmaringot. Elkeverjük a masszát a tojáshab negyedével. Lehet bátor mozdulatokkal dolgozni azért, hogy a massza fellazuljon, kissé folyóssá váljon. Ezután óvatosan összeforgatjuk a maradék habbal. 22 x 12 centis sütőpapíros formába töltjük. Elsimítjuk a tetejét. Megszórjuk tökmaggal, végül 180 fokos sütőben 35 perc alatt megsütjük.


Kategória: Tésztafélék receptjei


A rozmaringos tökmagkenyér elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook