Rozmaringos tökmagkenyér recept
A Rozmaringos tökmagkenyér hozzávalói:5 tojás
10 dkg tökmag
1 csapott teáskanál szódabikarbóna
1 evőkanál kacsazsír
2 evőkanál durvára vágott friss rozmaring
1,5 teáskanál só
A tetejére 2 evőkanál tökmag.
A Rozmaringos tökmagkenyér elkészítési módja:
4 tojásfehérjét csipetnyi sóval kemény habbá verünk. A rozmaring kivételével a többi hozzávalót turmixgépbe tesszük és sűrű masszává daráljuk. Tálba szedjük, hozzáadjuk a rozmaringot. Elkeverjük a masszát a tojáshab negyedével. Lehet bátor mozdulatokkal dolgozni azért, hogy a massza fellazuljon, kissé folyóssá váljon. Ezután óvatosan összeforgatjuk a maradék habbal. 22 x 12 centis sütőpapíros formába töltjük. Elsimítjuk a tetejét. Megszórjuk tökmaggal, végül 180 fokos sütőben 35 perc alatt megsütjük.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: syria, 2016. febr. 25. 07:39
A rozmaringos tökmagkenyér elkészítési módja és hozzávalói.