Vörösáfonyás péksütemény recept
A Vörösáfonyás péksütemény hozzávalói:Kb. 6-7 darabhoz
140 g kenyérliszt BL80
1 kávéskanál sütőpor
0.25 kávéskanál só
40 g vaj
60 ml tej
1 kk narancshéj (reszelt)
1 db tojássárgája
2 ek lekvár/ dzsem (vörösáfonya)
A Vörösáfonyás péksütemény elkészítési módja:
A légkeveréses sütőt előmelegítjük. A lisztet, sütőport és sót összekeverjük. A vajat finomra morzsoljuk a lisztes keverékkel. Hozzákeverjük a tejet és puha tésztává dagasztjuk. A narancshéjat, a tojássárgáját, a lekvárt is hozzáadjuk, és összegyúrjuk. Ha túl lágy lenne a tészta, teszünk még bele lisztet, nem kell sok, éppen annyit hogy nyújtható legyen. A tésztát meglisztezett deszkán 1, 5 cm vastagságúra nyújtjuk. Lisztezett műanyag pohárral formákat vágunk (erre jó a süteményforma is). Kb. 6-7 db lesz belőle. A sütőbe rakjuk a zsemléket, és megsütjük.
Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2015. febr. 15. 18:26
A vörösáfonyás péksütemény elkészítési módja és hozzávalói.