Főoldal » Receptek » Nassok, sós finomságok receptjei » Kukoricás csavart recept

Kukoricás csavart recept

A Kukoricás csavart hozzávalói:
35 dkg teljes kiőrlésű liszt
15 dkg kukoricaliszt
1 dl tej
2 dl víz
2 ek olívaolaj (vagy étolaj, szőlőmagolaj)
1 ek méz
2 kk só
2.5 dkg élesztő


A Kukoricás csavart elkészítési módja:
A hozzávalókat dagasztógépbe tesszük, mikor kész, lisztezett deszkán átgyúrjuk, és 10 felé osztjuk. A tésztadarabokat átgyúrtuk, majd letakarva 10 percig pihentetjük. Eztán bucikat formázzuk sodorgatással úgy, hogy a szélei keskenyebbek legyenek, mint a közepe. Kinyújtjuk a tésztát, majd a hosszabb oldalakról elkezdjük felcsavarni úgy, hogy a két tekercs középen találkozzon. A végeket megcsavarjuk, aztán az egész tésztát megcsavarjuk, sütőpapíros tepsire tesszük. A tíz csavartat 50 fokos sütőben kelesztjük 10 percig. Aztán kivesszük a tepsit, s letakarva még 10 percig kelesztjük. Ez idő alatt a sütőt 175 fokosra melegítjük. Az előmelegített sütőben 12-15 perc alatt készre sütjük a kukoricás csavartat. Vajjal, sós kenyérre kenhető krémekkel kínáljuk.


Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei


A kukoricás csavart elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook