Kukoricás csavart recept
A Kukoricás csavart hozzávalói:35 dkg teljes kiőrlésű liszt
15 dkg kukoricaliszt
1 dl tej
2 dl víz
2 ek olívaolaj (vagy étolaj, szőlőmagolaj)
1 ek méz
2 kk só
2.5 dkg élesztő
A Kukoricás csavart elkészítési módja:
A hozzávalókat dagasztógépbe tesszük, mikor kész, lisztezett deszkán átgyúrjuk, és 10 felé osztjuk. A tésztadarabokat átgyúrtuk, majd letakarva 10 percig pihentetjük. Eztán bucikat formázzuk sodorgatással úgy, hogy a szélei keskenyebbek legyenek, mint a közepe. Kinyújtjuk a tésztát, majd a hosszabb oldalakról elkezdjük felcsavarni úgy, hogy a két tekercs középen találkozzon. A végeket megcsavarjuk, aztán az egész tésztát megcsavarjuk, sütőpapíros tepsire tesszük. A tíz csavartat 50 fokos sütőben kelesztjük 10 percig. Aztán kivesszük a tepsit, s letakarva még 10 percig kelesztjük. Ez idő alatt a sütőt 175 fokosra melegítjük. Az előmelegített sütőben 12-15 perc alatt készre sütjük a kukoricás csavartat. Vajjal, sós kenyérre kenhető krémekkel kínáljuk.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2015. febr. 12. 18:23
A kukoricás csavart elkészítési módja és hozzávalói.