Medvehagymás pogácsa (vegan) recept
A Medvehagymás pogácsa (vegan) hozzávalói:200 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
200 g fehér tönkölybúzaliszt
100 g kukoricaliszt
75 g csicseriborsó liszt
1 köteg medvehagyma
100 ml rizstej
100 ml olívaolaj
50 g növényi margarin
0.5 zacskó szárított élesztő
1.5 kk. só
bors
1-2 ek. szezámmag
A Medvehagymás pogácsa (vegan) elkészítési módja:
A liszteket, az élesztőt, a sót és borsot tegyük egy nagyobb tálba, és jól vegyítsük el őket. Öntsük rá az olívaolajat, majd a meleg (nem forró) tejet is. Gyúrjuk a tésztát ruganyos, formázható labdává. Ha túl száraz, öntsünk hozzá tejet. Ha túl ragacsos, lisztezzük. Hagyjuk kelni meleg helyen 1 órát. Amikor feljött a tészta, a medvehagymát vágjuk apróra, és gyúrjuk bele. Így is hagyjuk kelni fél órát. Ha ez megvan, a tésztát nyújtsuk ki 1.5 cm vastagra, és szaggassunk belőle pogácsákat. Közben béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral, melegítsük elő a sütőt 200 fokra. A tepsiben szórjuk meg szezámmaggal a pogácsákat. 25-30 perc alatt elkészül.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: a9c2efb418, 2017. okt. 8. 16:54
A medvehagymás pogácsa (vegan) elkészítési módja és hozzávalói.