Főoldal » Receptek » Főzelékek receptjei » Zöldbabfőzelék zabfasírttal (vegan) recept

Zöldbabfőzelék zabfasírttal (vegan) recept

A Zöldbabfőzelék zabfasírttal (vegan) hozzávalói:
A zöldbabfőzelékhez:
50 dkg zöldbab
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
petrezselyem
babérlevél
1 pohár szójajoghurt
1 ek.fehérliszt
olaj
1 ek. ecet
cukor
só, vegamix

A zabfasírthoz:
20 dkg zabpehely
10 dkg zsemlemorzsa
1 fej vöröshagyma
1 db sárgarépa
1 ek. pirospaprika
1 ek. szezámmag
1 tk. őrölt kömény



A Zöldbabfőzelék zabfasírttal (vegan) elkészítési módja:
A felkockázott vöröshagymát olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk az összetört fokhagymát. Ezután beletesszük a zöldbabot. Felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi, teszünk bele sót, vegamixet, petrezselymet, babérlevelet. Közben a joghurtot csomómentesre keverjük a liszttel. Ha a zöldbab puha, hozzádjuk a habarást. Végül beletesszük a cukrot, ecetet, és alaposan elkeverjük. A fasírthoz az apróra vágott hagymát megdinszteljük, majd hozzáadjuk a lereszelt sárgarépát, szezámmagot, az összetört fokhagymát és a fűszereket. Ha az egész megpárolódott, felöntjük 2.5 dl vízzel, felforraljuk, majd hozzáadjuk a zabpelyhet és összekeverjük. Pár percig főzzük, majd levesszük a tűzről, és hagyjuk kihűlni. Ezután fasírtokat formázunk belőle, zsemlemorzsába forgatjuk, és olajban pirosra sütjük.


Kategória: Főzelékek receptjei


A zöldbabfőzelék zabfasírttal (vegan) elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook