Főoldal » Receptek » Főzelékek receptjei » Extra lencsefőzelék recept

Extra lencsefőzelék recept

Az Extra lencsefőzelék hozzávalói:
50 dkg lencse
1 üveg céklasaláta
1 evőkanál torma
3 evőkanál olaj
2 púpos evőkanál finomliszt
1,5 dl tejföl
1 evőkanál vegeta
1 kisebb fej vöröshagyma
csipetnyi cukor


Az Extra lencsefőzelék elkészítési módja:
A lencsét átválogatjuk, megmossuk, majd néhány órára annyi vízbe tesszük, amennyi jól ellepi. A hagymát finomra vágjuk és forró olajon sárgára fonnyasztjuk. Rátesszük a leszűrt lencsét és annyi friss vizet öntünk rá, amennyi éppen hogy ellepi. Kis lángon puhára főzzük. A céklát leszűrjük és nagyon vékony csíkokra vágjuk. Hozzáadjuk a már puha lencséhez, beleszórjuk a vegetát is. A lisztet 1,5 dl céklalével és a tejföllel simára keverjük, majd behabarjuk vele a főzeléket. Jól kiforraljuk, közben kevergetjük, végül belekeverjük a tormát is. Ha szükséges, kevés cukorral ízesítjük, amivel már nem forraljuk. A tűzről lehúzva befedve állni hagyjuk 10 percig, csak utána tálaljuk.

Olcsó, finom, pikáns, egyszerűen elkészíthető étel.


Kategória: Főzelékek receptjei


Az extra lencsefőzelék elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook