Extra lencsefőzelék recept
Az Extra lencsefőzelék hozzávalói:50 dkg lencse
1 üveg céklasaláta
1 evőkanál torma
3 evőkanál olaj
2 púpos evőkanál finomliszt
1,5 dl tejföl
1 evőkanál vegeta
1 kisebb fej vöröshagyma
csipetnyi cukor
Az Extra lencsefőzelék elkészítési módja:
A lencsét átválogatjuk, megmossuk, majd néhány órára annyi vízbe tesszük, amennyi jól ellepi. A hagymát finomra vágjuk és forró olajon sárgára fonnyasztjuk. Rátesszük a leszűrt lencsét és annyi friss vizet öntünk rá, amennyi éppen hogy ellepi. Kis lángon puhára főzzük. A céklát leszűrjük és nagyon vékony csíkokra vágjuk. Hozzáadjuk a már puha lencséhez, beleszórjuk a vegetát is. A lisztet 1,5 dl céklalével és a tejföllel simára keverjük, majd behabarjuk vele a főzeléket. Jól kiforraljuk, közben kevergetjük, végül belekeverjük a tormát is. Ha szükséges, kevés cukorral ízesítjük, amivel már nem forraljuk. A tűzről lehúzva befedve állni hagyjuk 10 percig, csak utána tálaljuk.
Olcsó, finom, pikáns, egyszerűen elkészíthető étel.
Kategória: Főzelékek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2017. szept. 9. 06:57
Az extra lencsefőzelék elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.