Céklás vagdalt recept
A Céklás vagdalt hozzávalói:40 dkg sovány sertéslapocka
2 fej vöröshagyma
1 csésze céklasaláta
1-1 dl tejföl és tejszín
2 evőkanál olaj
só, törött bors
finomra vágott petrezselyemzöld
A Céklás vagdalt elkészítési módja:
A húst apró kockákra vágom. A cékla levét leszűröm, és a céklát akkora kockákra vágom, mint a húst. A hagymát finomra aprítom. A felforrósított olajon üvegesre párolom a hagymát, ráteszem a húst és együtt pirítom tovább. Ha a hús mindenhol megfehéredett, ráöntök egy pohár vizet, sózom, borsozom, s fedő alatt 20 percig párolom. Ha már majdnem puha, hozzáadom a céklát és készre párolom. Végül belekeverem a tejfölt és a tejszínt, s összeforralom, Tálaláskor meghintem a petrezselyemzölddel.
Főtt burgonya illik hozzá.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2017. szept. 8. 06:57
A céklás vagdalt elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.