Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Gyerekkorodban elvertek a szüleid (kikaptál), ha valami rosszat csináltál? fórum

Gyerekkorodban elvertek a szüleid (kikaptál), ha valami rosszat csináltál? (beszélgetés)

1 2
48. Lady Lavender (válaszként erre: 31. - Hansika)
márc. 2. 15:27
Cella, kiolvastam 3 fogyis ujsagot, mert azt kaptam. Nem erdekes.
47. gigi>
márc. 2. 12:14
Mivel az apukám 5 éves koromban meghalt,igy anyuval maradtunk ketten. Neki dolgoznia kellett, ezért engem jóformán a nagyszüleim neveltek. De nem emlékszem,hogy valaha kezet emeltek volna rám.Szidást kaptam,de nem vertek meg.
46. 55Judit (válaszként erre: 45. - Matutinem)
márc. 2. 11:56
Együtt érzek veled. Remélem kihevered.
márc. 2. 10:59
Apámtól kaptam egyszer egy pofont, de az akkora volt, hogy elrepültem pár métert. Viszont anyám mestere volt a szóval bántásnak, alázásnak. Azok sokkal jobban fájtak.
44. tien (válaszként erre: 42. - 55Judit)
márc. 2. 09:09
🥰
43. 55Judit (válaszként erre: 41. - Birebora)
márc. 2. 08:58

A traumák, van amikor elferdítik a személyiséget.

Megbocsájtottam. Ez akkor történt, mikor olvastam, hogy sérült szülők sérült gyerekei vagyunk. Nekik milyen életük lehetett?

Arra jutottam jobb a mostani és a jövőbeni életemmel foglalkozni. Most az egészségem megőrzése az elsődleges, és a közeli jövő tervezgetése, mert ez mind örömet okoz.

Neked is jó egészséget!😀

42. 55Judit (válaszként erre: 40. - Tien)
márc. 2. 08:49

De aranyos vagy, köszönöm!

Sokszor hangoztatom, úgy érzem megéri. Utcabeli idősöket is ezzel a mondással vettem rá a sétára. Megy még a 90 éves járókeretes is.

A guruló kő nem mohosodik!😀

41. birebora (válaszként erre: 36. - 55Judit)
márc. 2. 08:46

5 évesen minden nap?

Nem is értem, hogy lehet egy gyereket verni? Szörnyű!:(

5 éves, óvodás az egyik legaranyosabb korosztály.

Ez a bántalmazás kategóriája. Az ember szive elfacsarodik ha ilyeneket hall.

Nem bántottak soha és én sem a gyerekemet. Jó kislány volt mindig, a mai napig az. Az unokáim is. Szépek, okosak, szorgalmasak. Örülök és hálás vagyok, hogy vannak nekem.

40. tien (válaszként erre: 39. - 55Judit)
márc. 2. 08:30

Azt hiszem,hogy Tőled van az a mondás,hogy gördülő kő nem mohosodik?

Na ,pár éve ehhez tartom magam : bevált 😁

Példaértékű az életed .

39. 55Judit (válaszként erre: 37. - Tien)
márc. 2. 08:19
Fene tudja ép eszem van-e. Mindenesetre szerencsés vagyok, mert olyan vagyok mint a keljfeljancsi.😉 Mondjuk ezért a beállítottságért a mai napig tenni kell.
márc. 2. 08:14
Nem, soha.
37. tien (válaszként erre: 36. - 55Judit)
márc. 2. 07:44
Még jó ,hogy megtartottad az ép eszedet,amennyi traumát ,szenvedést kellett elviselned.
36. 55Judit (válaszként erre: 35. - Fórumnyitó (anonim))
márc. 2. 07:25

Még most is tisztán emlékszem mikor 5 éven zokogva azt mondtam, hogy engem már most minden nap vernek.

Hogy törlődött volna. Ez egy kiheverhetetlen tramuma.

Az a probléma hogy legtöbben sérül szülők sérült gyerekei vagyunk. A gyerek - mikor őt bántják - nem tud megértéssel, szeretettel fordulni az anyjához és vígasztalja őt, mert a saját bajával van elfoglalva. Ezért a gyerek inkább haragszik mint megértő lenne és megbocsájtó.

márc. 2. 07:15
Úgy látom a nagytobbsegunket ezzel a módszerrel neveltek. Nálam az a vicc , hogy amikor szóba hozom ezt otthon és mondom emlékszel hányszor elvertel??? Válasz: na ne mondjal már ilyeneket. Talán ha egyszer kikaptal de ne mond hogy mindig 🤣🤣 mondom de jó hogy nektek ez torlodott a memoriabol mert engem egész életemben kísér
34. Ruslan
márc. 2. 00:32
Nem, de lehet jobb lett volna, minthogy bezár és el kell szökni éjjelre. Az én esetemben fordítva történt. Akkor büntetett meg anyám, ha valakin segítettem és abból nem lett haszna. Barátaim nem lehettek, mert ő pótolt mindent. Apámat alig láttam, korán meghalt.
márc. 1. 22:56
Volt, amikor csak lecseszést kaptam, de volt, hogy verést is. Olyan is volt, hogy nem volt jogos, csak az a fazon, aki az életünkbe betolakodott, nem értett a gyerekekhez + ivott is, ezért sokszor kaptam úgy is, hogy nem csináltam rosszat.
márc. 1. 22:37
sosem
31. Hansika (válaszként erre: 30. - Lady Lavender)
márc. 1. 22:12

Aztan a southamponiban toltottem egy ejszakaat.

na arrol meselj, az erdekel engem...

30. Lady Lavender (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
márc. 1. 20:57

Egyszer vert pofon az anyam. Bar szerintem jogtalanul es oldalrol. Belecsapott a bal szemembe.

Aztan azt mondta, hogy nem igaz, pedig voros volt a tukorben is.

Amugy en sen vagyok jobb. Volt, h pofont adtam a hugomnak. Pedig mar felnott voltam, o meg gyerek. 16-17 eves.

18-20 kornyeken a haverom eltorte az

orrcsotom, en meg szetzuztam a birdajat, amire egyikunk sem emlekszik.

A volt pasim verzesig verte a fejem, mert kiraktam, mikor lusta volt.

Aztan a southamponiban toltottem egy ejszakaat.

29. LBO
márc. 1. 20:33
Sosem vertek a szüleim.
márc. 1. 18:46

1x fordult elő, kaptam egy pofont anyukámtól, mert mérgemben földhöz vágtam egy vizes poharat, el is tört.

K...ra nem viselt meg, nem érdekelt.

27. tien
márc. 1. 18:21

Egyszer kaptam egy kis pofont Anyutól,mert megharaptam a húgom (annyira ,hogy alig kapott levegőt)

A másodikat és utolsót ketten kaptuk a húgommal Aputól ,mert késő este jöttünk haza a tokaji strandról.

Szegény nagyon kétségbeesett mert már látott minket vízbe fúlni,de előtte és utána sem egy rossz szó nem esett.

márc. 1. 18:06
Anno, sok gyerek kikapott ezért-azért. Többek között én is, pedig nem voltam rossz gyerek.
márc. 1. 18:02

Igen.

Alsóban jó tanuló voltam, de ötödikben kicsit nehezebben ment, így anyám fakanállal vert hogy jobban menjen. Sajnos nem hogy jobban, de egyre rosszabb lett minden, így feladta, mert hülye vagyok. Verés nélkül megszűnt a megfelelési kényszer és újra jó tanuló lettem.

Bátyámat az apám verte derékszíjjal. Ez a "nevelés" is fordítottjára sült el, mert egész életére megmaradt, sőt erősödött az a hibája, amiért verték.

Soha nem szabad a gyereket verni, mert az nem nevel !

márc. 1. 17:52
Kaptam néhány pofont gyerek koromban, de nem lett tőle semmi bajom.
márc. 1. 17:48
Nem bántott soha senki.
márc. 1. 16:48
Nem, elég volt ha szóban figyelmezettetek. Jó kislány voltam egyébként.
21. Tai (válaszként erre: 19. - Andi6020)
<3
20. birebora (válaszként erre: 18. - Globus)
Mi a rosszabb?
19. andi6020 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
Csattant el pofon, de sokkal könnyebben viseltem, mint azt, ha megbántottam valamivel anyut, és csak csendben haragudott rám. Nekem van a legjobb anyukám a világon.
1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook