Gyerekkorodban elvertek a szüleid (kikaptál), ha valami rosszat csináltál? (beszélgetés)
Anno, sok gyerek kikapott ezért-azért. Többek között én is, pedig nem voltam rossz gyerek.
Igen.
Alsóban jó tanuló voltam, de ötödikben kicsit nehezebben ment, így anyám fakanállal vert hogy jobban menjen. Sajnos nem hogy jobban, de egyre rosszabb lett minden, így feladta, mert hülye vagyok. Verés nélkül megszűnt a megfelelési kényszer és újra jó tanuló lettem.
Bátyámat az apám verte derékszíjjal. Ez a "nevelés" is fordítottjára sült el, mert egész életére megmaradt, sőt erősödött az a hibája, amiért verték.
Soha nem szabad a gyereket verni, mert az nem nevel !
Kaptam néhány pofont gyerek koromban, de nem lett tőle semmi bajom.
Nem, elég volt ha szóban figyelmezettetek. Jó kislány voltam egyébként.
Csattant el pofon, de sokkal könnyebben viseltem, mint azt, ha megbántottam valamivel anyut, és csak csendben haragudott rám. Nekem van a legjobb anyukám a világon.
Igen, apu ritkán, anyu gyakran megvert. Ha nem tetszett neki a hangsúly ahogy válaszoltam, ha a szomszédasszony azt mondta nem köszöntem, ha a szavába vágtam, ha valamire nem-et mondtam, stb.
Egyetlen egyszer pofozott fel anyám de megérdemeltem, nem vagyok a verés híve de azt tényleg. 😃 amúgy csak szóban fegyelmeztek
Háromszor kaptam ki Apukámtól, így vissza gondolva jogosan. Egyébként inkább szóban kaptam és megköszönöm nekik!
Én még nem voltam ennyi mikor zokogva kijelentettem hogy világgá megyek. El is indultam a kapu felé, senki nem akart lebeszélni, csak nevettek. Azt mondták majd vissza jön ha megéhezik.
Nálam csak olyan volt hogy osszepakoltam egy táskába és mondtam hogy elkoltozok 😅9-10 évesen 😅 természetesen ebből a nagy elkoltozesbol csak egy nagy séta lett mert rájöttem hogy semmi értelme 😅
Meg nem vertek, de volt fenyegető eszköz a spejzban.
Mivel elég akaratos voltam, mert kiálltam az igazam mellett, sokat álltam a sarokba, és csak azért sem kértem bocsánatot.
Azt meghiszem!
Nekem nem kellett ehhez rossznak lenni. Egyszer kiskoromban felmentem a tanácsházára, el akartam vitetni magam intézetbe. Aztán nem mertem bemenni, mert féltem a következményektől ha mégsem vinnének el.
Vége! De jó hogy vége!🙂
Ja. Ki vannak okositva a gyerekek hogy mik a jogaik a felnőttek nevelési eszközeivel kapcsolatban. Simán mondja ma már egy gyerek hogyha hozzamnyulsz feljelentelek 🤣.ha ezt anno én mondtam volna, kaptam volna olyan jogot 🤣
Így lettünk faca-felnőttek, ma börtönbe tesznek érte.
Én is égetni való gyerek voltam, nagyon sokszor kikaptam.bizonyítvány hamisítás, csavargas stb😅😅anyamnal fakanál volt a módi, apám kezratetellel gyógyított 😅😅
Ha rossz voltam, rám szóltak, ilyesmi, megütni nem ütöttek meg.
Hajjaj... 🙄 Pedig nem voltam rossz gyerek, de anyám frusztrált volt, apám gyermeteg így sokszor én húztam a rövidebbet.
Mindent jól csináltam. 😉 Azért kaptam ki, mert szembeszálltam a hatalommal.
El. Nagyon rossz kölyök voltam, megérdemeltem.
Verés, vagy szóval nevelés.
További ajánlott fórumok: