Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Próbáltad már a halál utáni nemlétet elképzelni? fórum

Próbáltad már a halál utáni nemlétet elképzelni? (beszélgetés)

1 2
52. Enissa (válaszként erre: 51. - K-né Zsóka)
ma 16:55
Ezen elgondolkodtam, de a gondolataim odáig jutottak, ha az elme teljesen független lenne az agytól, akkor miért változna meg, ha az agy sérül? Nekem ez azt jelenti, hogy az elme, és a tudatosság az agy működésének eredménye.
51. K-né Zsóka (válaszként erre: 29. - Tumbo2)
ma 16:39
Az elme nem az agy!
50. birebora (válaszként erre: 43. - Csendes megfigyelő)
ma 16:35
Ehhez tudnám én is hasonlitani.
49. fenevigye (válaszként erre: 48. - Fenevigye)
ma 15:55
48. fenevigye (válaszként erre: 47. - Fenevigye)
ma 15:53

Néhány a közelemben.

[link]

47. fenevigye (válaszként erre: 46. - Kaktusz)
ma 15:51
Igen. Óriásinak kell h legyen, mert évtizedek óta eszemben van. Itt Amcsiban sok templom van, látom h az óriási parkoló helyek soha nem üresek. Mindegy h éjjel vagy nappal van. Van olyan, ahol sok ezer ülés van, régen egy hatalmas csónak űzlet volt.
46. kaktusz (válaszként erre: 45. - Fenevigye)
ma 15:43

"midőn az ég és föld, megfognak indulni, s eljő a világra lángokban itélni."

Ez óriási!! 😂😂😂

ma 15:27

Ezen még nem képzelődtem, ezt a témát nekem muszáj a valláshoz kötni. Vallásból pedig sok ezer van, agnosztikus létemre sokat mosolygok rajta. Talán örökre a fülembe cseng, amikor a temetéseken a kántor állandóan azt énekelte, hogy "midőn az ég és föld, megfognak indulni, s eljő a világra lángokban itélni."

Óriási űzlet a vallás...

[link]

44. Enissa (válaszként erre: 37. - Funnygirl)
ma 14:47

Ez városi legenda, nem lehetett bebizonyítani. Olvass utána!

[link]

Kb olyan lehet ,mint mikor egy műtétnél elaltatnak.

Ott sincs se kép ,se hang,csak ott felébredsz jó esetben.

42. Archer84 (válaszként erre: 34. - TiniTitán0213)
ma 11:37
Ahogy előttem is írták, hisznek az ateisták is, csak nem mondják meg nekik központilag, hogy miben KELL hinniük.
ma 11:34

Mielőtt Déri János újságíró fiatalon tüdőrákban elhunyt volna azt mondta, a túlvilágról is írni fog nekünk amennyiben módjában áll.

Ha valaki jelet adhatott volna már a túloldalról, ő biztos hogy megtette volna. Tehát sosem tudjuk meg van-e odaát.

40. srcrss
ma 11:23
Nemlét? Lét. Megmaradok. Egy másik síkon. Majd reinkarnálódok.
ma 11:15
Nem foglalkoztat.
38. tien
ma 11:14

"Sem nem hiszem ,sem nem tagadom az ember halhatatlanságát.Nem látok okot ,hogy higgyem ,de más oldalról nincs módom megcáfolni sem."

Huxley

37. funnygirl (válaszként erre: 33. - Tumbo2)
ma 11:08
Nyilvan nem brit tudósok hanem ehhez értő emberek. Én most erre nem tudok neked válaszolni mert nem tudom a kérdésedre a választ, hazudni meg nem szeretnék. Viszont az is érdekes felfedezés hogy minden test halál után veszít 21grammot a súlyából.
36. 55Judit (válaszként erre: 35. - Amaunet)
ma 10:50
Erről van szó!😉
35. Amaunet (válaszként erre: 34. - TiniTitán0213)
ma 10:47

Az ateistáknak is van hitük (a hit nem csak vallási fogalom), csak nem a túlvilági életben és a vallási mesékben hisznek.

Köszi, jól megvagyok a saját világképemmel, nem estem szét idegileg amiatt, hogy halálom után "újrahasznosít" a természet.

ma 10:28
Én ezt nem tudom elképzelni. Igy valószinüleg kikészülnék igdegilek. Nem értem hogy az ateisták hogy birnak igy élni.
33. tumbo2 (válaszként erre: 7. - Funnygirl)
ma 10:10
ezt ki találta ki?42 napot.
32. tumbo2 (válaszként erre: 11. - Globus)
ma 10:08
itt a vége.
31. tumbo2 (válaszként erre: 16. - Ruslan)
ma 10:06
ha elég mindened,hogy leszel gén?a gén akkor változik,mikor még élő.alkalmazkodik a környezethez,átalakul.de ha már kihal pl.a mamutoknál,dodóknál,akkor nem hinném.mivel a gén a testben van.
30. K-né Zsóka (válaszként erre: 1. - Pöttyös tehén)
ma 10:05
Minek ezen agyalni? Azért, hogy elképzelj valami szörnyűt, aztán rettegésbe töltsd az életed? Mert nagyon sokan vannak ám, akik rettegnek a haláltól. Senki nem tudja mi van odaát, nincs hiteles információ, szóval bármi lehet. Egy dolog biztos, a legnagyobb ostobaság elutasítani valamit, csak mert nem hiszünk benne!
29. tumbo2 (válaszként erre: 16. - Ruslan)
ma 10:01
elme,az az agy.az is elég.
28. tumbo2 (válaszként erre: 27. - Lady Lavender)
ma 09:59
engem hamvasztanak,aztán szétszórnak a kiserdőben.
27. Lady Lavender (válaszként erre: 16. - Ruslan)
ma 09:14
Az elme csak az agyban van, ami a test resze. Ha meghal a test, meghal az agy.
ma 08:31
Még nem.
25. Lady Lavender (válaszként erre: 1. - Pöttyös tehén)
ma 08:25

En kifejezetten hiszem. Szerintem minden eloleny csak egy biologikai csomo. Egy darabig el, aztan meghal. Egyszeruen ott vege.

A Szuletett felesegek egy jo sorozat, de a kepzelet szulemenye.

24. 55Judit (válaszként erre: 22. - TiniTitán0213)
ma 08:16
A pokolban akkor vagy, amikor negatív érzelmeket táplálsz mások iránt. Ezzel a saját lelkedet nyomorítod meg ahelyett hogy boldog, derűs gondolataid lennének. Na az a menyország!
23. cicosz
ma 08:15
nem de megtudom mi lesz
1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook