Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Próbáltad már a halál utáni nemlétet elképzelni? fórum

Próbáltad már a halál utáni nemlétet elképzelni? (beszélgetés)

1 2
ma 04:54

Azt nem.

...Csak a halálom utáni létig jutottam el: "A fű kinő utánad."

56. Ruslan (válaszként erre: 33. - Tumbo2)
ma 03:02

Olvasd el a a Wikipédiát, mert arra kevesen mondják, hogy hiteltelen forrás. Abban hiszel, amiben akarsz. Én pedig abban hiszek csak, amit egyértelműen tudok és nem abban, amit szeretném, hogy úgy legyen. Te az utóbbiba tartozol ezek szerint. Sokan képtelenek kijelenteni azt, hogy nem tudom vagy nem tudhatom, mert annyira okosnak hiszik magukat.

A tudósok véleménye is változó abban, hogy az agy egyenlő az elmével vagy nem. Lehet itt okoskodni és egyértelmű válaszokat írni olyanra, amelyre még a legokosabb emberek sem tudják a választ, ettől még nem nem lesz igaza senkinek. A legújabb képalkotási kutatások szerint az elme és az agy különbözik, de még mindig kell fejlődnie a tudománynak, hogy ez bizonyított legyen.

55. Ruslan (válaszként erre: 29. - Tumbo2)
ma 02:15
Amiért benne van, nem feltétlenül egyenlő vele. Van ami nem tud meglenni a másik nélkül. Víz sem lesz, ha csak egy oxigén atom van benne. De ez csak egy példa. Ha levágják valakinek a fejét, nagyjából öt percig még életben marad. Persze ezt ki lehet magyarázni másképp is, de honnan tudnánk, hogy miért? Az emberi érzékszervek és tudás nagyon gyenge, sokat kell még fejlődjünk. Az ateisták szeretik hangoztatni azt, hogy ők mindenre tudják a választ, ahogy látom itt a kommentekben is, de a halál utáni élet éppen az, amire senki sem tudja a választ.
54. kaktusz (válaszként erre: 52. - Enissa)
tegnap 23:59
Mert az agy csak egy adóvevő, olyan mint a rádió ami befogja és átalakítja a hullámokat.
tegnap 21:38

"Mit szellemünkkel s két kezünkkel alkotunk,

Meddig tart,ha már nem vagyunk?

E Földön majd az emberiség lábnyomát,

Mondd! Mi őrzi meg legtovább?

És,ha egyszer mindannyian eltűnünk,

Jobb lesz a Világ nélkülünk?"

Valamely tv sorozatból

52. Enissa (válaszként erre: 51. - K-né Zsóka)
tegnap 16:55
Ezen elgondolkodtam, de a gondolataim odáig jutottak, ha az elme teljesen független lenne az agytól, akkor miért változna meg, ha az agy sérül? Nekem ez azt jelenti, hogy az elme, és a tudatosság az agy működésének eredménye.
51. K-né Zsóka (válaszként erre: 29. - Tumbo2)
tegnap 16:39
Az elme nem az agy!
50. birebora (válaszként erre: 43. - Csendes megfigyelő)
tegnap 16:35
Ehhez tudnám én is hasonlitani.
49. fenevigye (válaszként erre: 48. - Fenevigye)
tegnap 15:55
48. fenevigye (válaszként erre: 47. - Fenevigye)
tegnap 15:53

Néhány a közelemben.

[link]

47. fenevigye (válaszként erre: 46. - Kaktusz)
tegnap 15:51
Igen. Óriásinak kell h legyen, mert évtizedek óta eszemben van. Itt Amcsiban sok templom van, látom h az óriási parkoló helyek soha nem üresek. Mindegy h éjjel vagy nappal van. Van olyan, ahol sok ezer ülés van, régen egy hatalmas csónak űzlet volt.
46. kaktusz (válaszként erre: 45. - Fenevigye)
tegnap 15:43

"midőn az ég és föld, megfognak indulni, s eljő a világra lángokban itélni."

Ez óriási!! 😂😂😂

tegnap 15:27

Ezen még nem képzelődtem, ezt a témát nekem muszáj a valláshoz kötni. Vallásból pedig sok ezer van, agnosztikus létemre sokat mosolygok rajta. Talán örökre a fülembe cseng, amikor a temetéseken a kántor állandóan azt énekelte, hogy "midőn az ég és föld, megfognak indulni, s eljő a világra lángokban itélni."

Óriási űzlet a vallás...

[link]

44. Enissa (válaszként erre: 37. - Funnygirl)
tegnap 14:47

Ez városi legenda, nem lehetett bebizonyítani. Olvass utána!

[link]

tegnap 14:41

Kb olyan lehet ,mint mikor egy műtétnél elaltatnak.

Ott sincs se kép ,se hang,csak ott felébredsz jó esetben.

42. Archer84 (válaszként erre: 34. - TiniTitán0213)
tegnap 11:37
Ahogy előttem is írták, hisznek az ateisták is, csak nem mondják meg nekik központilag, hogy miben KELL hinniük.
tegnap 11:34

Mielőtt Déri János újságíró fiatalon tüdőrákban elhunyt volna azt mondta, a túlvilágról is írni fog nekünk amennyiben módjában áll.

Ha valaki jelet adhatott volna már a túloldalról, ő biztos hogy megtette volna. Tehát sosem tudjuk meg van-e odaát.

40. srcrss
tegnap 11:23
Nemlét? Lét. Megmaradok. Egy másik síkon. Majd reinkarnálódok.
tegnap 11:15
Nem foglalkoztat.
38. tien
tegnap 11:14

"Sem nem hiszem ,sem nem tagadom az ember halhatatlanságát.Nem látok okot ,hogy higgyem ,de más oldalról nincs módom megcáfolni sem."

Huxley

37. funnygirl (válaszként erre: 33. - Tumbo2)
tegnap 11:08
Nyilvan nem brit tudósok hanem ehhez értő emberek. Én most erre nem tudok neked válaszolni mert nem tudom a kérdésedre a választ, hazudni meg nem szeretnék. Viszont az is érdekes felfedezés hogy minden test halál után veszít 21grammot a súlyából.
36. 55Judit (válaszként erre: 35. - Amaunet)
tegnap 10:50
Erről van szó!😉
35. Amaunet (válaszként erre: 34. - TiniTitán0213)
tegnap 10:47

Az ateistáknak is van hitük (a hit nem csak vallási fogalom), csak nem a túlvilági életben és a vallási mesékben hisznek.

Köszi, jól megvagyok a saját világképemmel, nem estem szét idegileg amiatt, hogy halálom után "újrahasznosít" a természet.

tegnap 10:28
Én ezt nem tudom elképzelni. Igy valószinüleg kikészülnék igdegilek. Nem értem hogy az ateisták hogy birnak igy élni.
33. tumbo2 (válaszként erre: 7. - Funnygirl)
tegnap 10:10
ezt ki találta ki?42 napot.
32. tumbo2 (válaszként erre: 11. - Globus)
tegnap 10:08
itt a vége.
31. tumbo2 (válaszként erre: 16. - Ruslan)
tegnap 10:06
ha elég mindened,hogy leszel gén?a gén akkor változik,mikor még élő.alkalmazkodik a környezethez,átalakul.de ha már kihal pl.a mamutoknál,dodóknál,akkor nem hinném.mivel a gén a testben van.
30. K-né Zsóka (válaszként erre: 1. - Pöttyös tehén)
tegnap 10:05
Minek ezen agyalni? Azért, hogy elképzelj valami szörnyűt, aztán rettegésbe töltsd az életed? Mert nagyon sokan vannak ám, akik rettegnek a haláltól. Senki nem tudja mi van odaát, nincs hiteles információ, szóval bármi lehet. Egy dolog biztos, a legnagyobb ostobaság elutasítani valamit, csak mert nem hiszünk benne!
29. tumbo2 (válaszként erre: 16. - Ruslan)
tegnap 10:01
elme,az az agy.az is elég.
28. tumbo2 (válaszként erre: 27. - Lady Lavender)
tegnap 09:59
engem hamvasztanak,aztán szétszórnak a kiserdőben.
1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook