Sajtkrémleves cipóban recept
A Sajtkrémleves cipóban hozzávalói:4 közepes cipó
25 dkg reszelt trappista sajt
1,5 l húsleves
2 dl főzőtejszín
2 gerezd fokhagyma
1 vöröshagyma
1 kiskanál pirospaprika
só, őrölt bors, őrölt szerecsendió
kevés olaj
A Sajtkrémleves cipóban elkészítési módja:
A cipók tetejét levágom, a belsejüket óvatosan kiszedem. Nem kaparom ki teljesen, különben átázik a "tányér". A hagymákat apró kockákra vágom. A vöröshagymát kevés olajon megdinsztelem, majd hozzáadom a fokhagymát is. Lehúzom a tűzről, beleteszem a pirospaprikát, és a cipó belét. Összekeverem, és a tűzön egy kicsit megpirítom a cipóbelet is. Felöntöm 1/2 liter levessel, és 15-20 percig főzöm, közben kevergetve, mert könnyen leég. Botmixerrel simára pürésítem. Hozzáöntöm a maradék húslevest, beleteszem a sajtot, majd kevergetve megvárom, amíg elolvad. Hozzáteszem a főzőtejszínt, jól elkeverem, ízlés szerint fűszerezem, és főzöm még tíz percig. Kicsit, várok hogy hűljön a leves, majd a cipókba szedem.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2017. szept. 7. 06:57
A sajtkrémleves cipóban elkészítési módja és hozzávalói.