Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Zellerkrém leves fincsi recept

Zellerkrém leves fincsi recept

Elkészítési idő 60 perc

A Zellerkrém leves fincsi hozzávalói:
2-3db közepes krumpli (ízlés szerint)
1db nagyobb zeller
3db húsleves kocka
csipetnyi őrölt kömény
2dl főzőtejszín
1-2 kanál finomliszt

levesbetét golyók
reszelt trappista sajt
pirított szotyi
snidling


A Zellerkrém leves fincsi elkészítési módja:
A zöldségeket megpucoljuk. 2,5 liter vízben megfőzzük a kisebb kockára vágott krumplit, és a zellert a leveskockákkal. Hozzáadjuk a csipet őrölt köményt. Ha már jól megfőtt, levesszük a tűzről és óvatosan botmixerrel össze turmixoljuk. A liszttel és a tejszínnel behabarjuk. Megkóstoljuk, hogy elég sós-e.

Tálaláskor reszelt sajtal, levesbetét golyókkal megszórjuk.
Mostanában szoktam rá szórni kis pirított szotyit (pucolt :D ), és darabolt snidlinget is.

Szerintem nagyon fincsi.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A zellerkrém leves fincsi elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook