Zellerkrém leves fincsi recept
60 perc
A Zellerkrém leves fincsi hozzávalói:
2-3db közepes krumpli (ízlés szerint)
1db nagyobb zeller
3db húsleves kocka
csipetnyi őrölt kömény
2dl főzőtejszín
1-2 kanál finomliszt
levesbetét golyók
reszelt trappista sajt
pirított szotyi
snidling
A Zellerkrém leves fincsi elkészítési módja:
A zöldségeket megpucoljuk. 2,5 liter vízben megfőzzük a kisebb kockára vágott krumplit, és a zellert a leveskockákkal. Hozzáadjuk a csipet őrölt köményt. Ha már jól megfőtt, levesszük a tűzről és óvatosan botmixerrel össze turmixoljuk. A liszttel és a tejszínnel behabarjuk. Megkóstoljuk, hogy elég sós-e.
Tálaláskor reszelt sajtal, levesbetét golyókkal megszórjuk.
Mostanában szoktam rá szórni kis pirított szotyit (pucolt :D ), és darabolt snidlinget is.
Szerintem nagyon fincsi.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: muslinca1, 2008. nov. 14. 12:53
A zellerkrém leves fincsi elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.