Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Tojásos, citromos, csirkeleves recept

Tojásos, citromos, csirkeleves recept

A Tojásos, citromos, csirkeleves hozzávalói:
1 egész csirke,
1 bögre rizs,
2 tojás,
2 citrom leve,
1/4 bögre vaj,
1 kicsi hagyma,
1 sárgarépa,
8 bögre víz,
só,
bors.


A Tojásos, citromos, csirkeleves elkészítési módja:
Tisztítsa meg és szeletelje fel a csirkét. Tegye bele egy nagy lábosba 8 bögre vizzel és lassan főzze. Főzés közben lassan távolítsa el a zavaros habot a tetejéről, ami képződik rajta. Adja hozzá a vajat, az egész hagymát, a felszeletelt répát és a sót. Főzze addig, amíg a csirke megpuhul. Vegye ki a csirkét a léből és helyezze egy lapos tálra. Adja hozzá a léhez a rizst és főzze kb. 20 percig. Verje fel a tojást , majd adja hozzá a citrom levét és verje tovább. Miután a lében megfőtt a rizs vegye kis lángra a tűzhelyet, majd nagyon lassan adja hozzá a felvert tojás felét és közben keverje folyamatosan, hogy szép krémes levet kapjon. Vegye le a tűzről és adja hozzá a citromos tojás másik felét.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A tojásos, citromos, csirkeleves elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook