Tojásos, citromos, csirkeleves recept
A Tojásos, citromos, csirkeleves hozzávalói:1 egész csirke,
1 bögre rizs,
2 tojás,
2 citrom leve,
1/4 bögre vaj,
1 kicsi hagyma,
1 sárgarépa,
8 bögre víz,
só,
bors.
A Tojásos, citromos, csirkeleves elkészítési módja:
Tisztítsa meg és szeletelje fel a csirkét. Tegye bele egy nagy lábosba 8 bögre vizzel és lassan főzze. Főzés közben lassan távolítsa el a zavaros habot a tetejéről, ami képződik rajta. Adja hozzá a vajat, az egész hagymát, a felszeletelt répát és a sót. Főzze addig, amíg a csirke megpuhul. Vegye ki a csirkét a léből és helyezze egy lapos tálra. Adja hozzá a léhez a rizst és főzze kb. 20 percig. Verje fel a tojást , majd adja hozzá a citrom levét és verje tovább. Miután a lében megfőtt a rizs vegye kis lángra a tűzhelyet, majd nagyon lassan adja hozzá a felvert tojás felét és közben keverje folyamatosan, hogy szép krémes levet kapjon. Vegye le a tűzről és adja hozzá a citromos tojás másik felét.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: badonyimariaeva, 2008. nov. 11. 17:16
A tojásos, citromos, csirkeleves elkészítési módja és hozzávalói.