Almás gyümölcskenyér recept
Az Almás gyümölcskenyér hozzávalói:4 nagy alma,
15 dkg cukor,
1 tojás,
25 dkg liszt,
1 teáskanál sütőpor,
1 mokkáskanál fahéj,
3 szem tört szegfűszeg,
csipet só,
4 evőkanál apróra vágott gyümölcsbefőtt,
2 evőkanál apróra vágott cukrozott narancshéj,
10 szem dióbél,
2 evőkanál törött mandula,
2 dkg vaj,
1 evőkanál liszt.
Az Almás gyümölcskenyér elkészítési módja:
Az almát meghámozom, kicsumázom, lereszelem, és a cukorral jól elkeverem. Hozzáadom a nyers tojást, a lisztet meg a sütőport, ezután addig keverem, amíg habos, egynemű masszát nem kapok. Fahéjjal, szegfűszeggel, csipet sóval fűszerezem, majd hozzáadom a mazsolát és a feldarabolt gyümölcsöket, apróra vágott narancshéjat, diót és mandulát. Szögletes, hosszúkás formát kivajazok, liszttel meghintem, az almás masszát belesimítom, és alufóliával letakarom. Előmelegített forró sütőbe teszem, és a lángot azonnal közepesre mérsékelem. Egy órányi sütés után hurka pálcával ellenőrzőm, hogy a közepe is jól átsült-e. Még forrón deszkára borítom, és hagyom tejesen kihűlni. Ha már hideg, alufóliába csomagolom, és hűvös helyen tartom. Sokáig elálló sütemény; tea vagy kávé mellé kínálom.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: badonyimariaeva, 2008. nov. 9. 09:07
Az almás gyümölcskenyér elkészítési módja és hozzávalói.