Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Almás fahéjkocka recept

Almás fahéjkocka recept

Az Almás fahéjkocka hozzávalói:
4 tojás,
5 evőkanál porcukor,
8 dkg vaj,
6 evőkanál tej,
6 evőkanál finomliszt,
1 teáskanál őrölt fahéj,
1 csapott teáskanál sütőpor,
1 mokkáskanál só,
4 savanykás alma,
20 dkg sárgabaracklekvár,
a tetejére kevés fahéjas porcukor,
a tepsihez vaj és liszt.


Az Almás fahéjkocka elkészítési módja:
Szögletes, hosszúkás tepsit vajjal kikenünk,liszttel beszórjuk. A tojássárgákat fehéredésig keverjük a cukor felével és a sóval, majd apránként hozzáadjuk a tejet, felváltva sütőporral elkevert liszttel. Ezután belecsorgatjuk az olvasztott, de már nem forró vajat és fahéjat. A tojások fehérjéből a megmaradt cukorral kemény habot verünk, majd óvatosan beleforgatjuk a vajas masszába. A tésztát belesimítjuk a kikent tepsibe, és az előmelegített forró sütőbe tolva, úgy sütjük meg, mint a piskótát. 10 perc múlva a lángot mérsékeljük, majd a tésztát szép sárgára megsütjük. Közben az almákat héjastól kicsumázzuk és szeletekre vágjuk. Ha megsült, sütőlemezre borítjuk, és a tetejét vékonyan bekentjük a lekvárral. A tetejét megrakjuk az almaszeletekkel, és meghintjük kevés fahéjas cukorral. Éppen csak annyi idore tesszük vissza a sütőbe, hogy az alma kissé megszínesedjen, de még ne roskadjon össze.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az almás fahéjkocka elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook