Kongó torta recept

A Kongó torta hozzávalói:
10 dkg darált mogyoró
5 dkg darált dió
15 dkg porcukor
5 tojás
vaníliáscukor
1 citrom reszelt héja
csokoládé
Töltelék:
tejszín
10 dkg porcukor
vaníliáscukor
tetejére csoki


A Kongó torta elkészítési módja:
10 deka darált mogyorót, 5 deka darált diót 1/2 óráig keverünk 15 deka porcukorral, 5 tojás sárgájával, 1/2 csomag vanilincukorral, 1 citrom reszelt héjával és 3 szelet csokoládéval. Legvégül az 5 tojás kemény habját adjuk hozzá könnyedén és vajazott, lisztezett, magas falú tortaformába rakva, forró sütőben megsütjük. Sütés után a kihűlt tésztát három rétegre vágjuk és 4 deci tejszínből 10 deka porcukorral és 1/2 csomag vanilincukorral készült hab egy részével megtöltjük, összeállítjuk s kevés félretett habbal tetejét egyenletesen, késsel bevonjuk. A torta tetejét 2 deka csokoládéval vagy vékony, durván törött ostyalaptörmelékkel (sima vagy fahéjas is lehet akár) megszórjuk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A kongó torta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook