Csokicsont recept
A Csokicsont hozzávalói:tészta:35dkg finomliszt
15dkg porcukor
18dkg vaj
7dkg darált dio(nem muszáj)
1 egész tojás
1 tojássárgája
1 evökanál kakao
Töltelék:
Sima csokikrém:kakaó
vaj
cukor
vajas-mogyorós krém:20dkg vaj
20dkg porcukor
14dkg darált dió
rum
párizsi tejszin:1/4l tejszin
7dkg reszelt csokoládé
A Csokicsont elkészítési módja:
A tésztához valokat összedolgozzuk,kisodorjuk kb.2 mm vastagságura és felvágjuk 4x6cmes darabokra.Az igy kapott téglalapokat feltekerjük a sütisütö vékony hengereire(a közepe lyukas),és tepsibe téve sütjük.Ha kész,lehuzzuk a csövekröl és ha kihűlt megtöltjük a töltelékkel majd mindkét végüket olvasztott csokoládéba mártjuk utánna pedig csokidarába. Sima csokikrém:Kakaó,cukor,vaj.Kikeverjük és megtöltjük a hengereket.Ettöl nem lesz puha a tészta. Vajas-mogyoró krém:Kikeverjük és megtöltjük a hengereket. Párizsikrém:A tejszint és a csokoládét összeforraljuk,ha kihült(jo hidegen)felverjük és megtöltjük a hengereket.Ettöl a krémtöl megpuhul a tészta.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: c037e4bb52, 2009. júl. 1. 14:18
A csokicsont elkészítési módja és hozzávalói.