Elefánt-könnycsepp recept
Az Elefánt-könnycsepp hozzávalói:7 tojás
6 evökanál cukor
7 evökanál liszt
2 dl tej
20 dkg margarin
14 dkg porcukor
3 evökanál kakao
2 banán
2 kanál étolaj
sütöpor
1 vaniliás cukor
Az Elefánt-könnycsepp elkészítési módja:
tészta:6 tojássárgáját 6 pupuos kanál cukorral alaposan kikeverünk.5 kanál lisztet fél csomag sütöporral és 2 evökanál kakaoval összekeverünk,majd a keverékbe szitáljuk.Óvatosan belekeverjük a 6 tojás keményre vert habját.Elömelegitett sütöben sütjük,majd azonnalfeltekerjük egy nedves porcukorral meghintett konyharuha segitségével(ha hül,akkor már törik!).Így hagyjuk kihülni.Vigyázat nem szabad kiszáritani! krém:1 tojást 2 evökanál liszttel és 2 dl tejjel felfözünk.20 dkg margarint 14 dkg porcukorral habosra keverünk,majd ha az elözö krém kihült,a kettöt összekeverjük.Elfelezzük a krémet,az egyikhez 1 evökanál kakaot,a másikhoz 1 csomag vaniliás cukrot adunk. A tésztára elösször a világos krémet,majd a barnát tesszük,a közöpére 2 banánt,majd ismét felgöngyöljük.Folpackba tekerjük és hütöben tároljuk.Pár orát állnia kell,hogy szépen lehessen szeletelni.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: c037e4bb52, 2008. aug. 2. 16:43
Az elefánt-könnycsepp elkészítési módja és hozzávalói.