Madártej-kocka recept
A Madártej-kocka hozzávalói:tészta:
8 evökanál liszt
8 evökanál porcukor
8 tojásferérje
krém:
8 tojásságája
8 evökanál cukor
8 evökanál liszt
2 dkg vaniliás cukor
fél l tej
25 dkg margarin
2 dkg olvasztott zselatin
tejszin
A Madártej-kocka elkészítési módja:
Tészta:A 8 tojásfehérjét felverjük és beleszitáljuk a 8 evökanál lisztet és a 8 evökanál porcukrot.Sütöpapiron gáztepsi nagyságú,pikótaszerü tésztalapot sütünk 200 fokon,elömelegitett sütöben. Krém:8 tojássárgáját,8 evökanál cukrot,8 evökanál lisztet és 2 dkg vaniliás cukrot összekeverünk és fél l tejben megfözzük.Ha kihült,25 dkd margarinnal habosra keverjük és hozzácsurgatjuk a 2 dkg zselatint.Ezt a masszát kenjük a megsütött tésztalapra.A krém tetejére felvert tejszint teszünk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: c037e4bb52, 2008. júl. 30. 07:46
A madártej-kocka elkészítési módja és hozzávalói.