Hungária-szelet recept
A Hungária-szelet hozzávalói:5 tojás
30dkg porcukor
10 evökanál meleg viz
20dkg liszt
1 csomag sütöpor
10 dkg darált dió
krém:
2,5 dl tej
2 kanál liszt
10 dkg vaj
10 dkg porcukor
rum
5 dkg darált dió
a diszitéshez darált csokoládé
A Hungária-szelet elkészítési módja:
A tojássárgáját a porcukorral habosra keverjük.Hozzáadjuk a meleg vizet és a lisztet amibe belekeverjük a sütöport és végül a tojások kemény habját.kettévesszük,az egyik felébe belekeverjük a darált diót.Közepes tepsit kivajazunk,kilisztezünk,ráöntjük a diós,majd a sima tésztát.Közepes lángon sütjük. A krémhez a 2,5 dl tejböl és 2 kanál lisztböl besamelt fözünk.10 dkg vajat,10 dkg porcukrot kikeverünk,egy pici rum is mehet bele.Ha a besamel kihült,a kettöt összekeverjük,5 dkg darált diót teszünk bele.A hideg tészta tetejére kenjük a krémet,reszelt csokoládéval diszitjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: c037e4bb52, 2008. júl. 28. 20:19
A hungária-szelet elkészítési módja és hozzávalói.