Tejszínes Málnatorta recept
A Tejszínes Málnatorta hozzávalói:Tésztához :
4 tojás
14 dkg cukor
15 dkg liszt
8 dkg mogyoró
3 dkg vaj vagy margarin
egy csipetnyi fahéj
egy csipet só
reszelt citromhéj
zsír és liszt a formához.
Töltelék :
25 dkg málna
10 dkg porcukor
egy citrom leve
egy vaníliarúd belseje(vagy vaniliáscukor)
2,5 dl vaníliapuding
2,5 dl tejszín
1 evőkanál zselatin
tejszínhab
leveles mandula a díszítéshez.
A Tejszínes Málnatorta elkészítési módja:
A tojássárgájából 5 dkg cukorral igen habos krémet keverünk.A lisztet összekeverjük az őrölt mogyoróval,a fahéjjal,sóval és a reszelt citromhéjjal. A 4 tojásfehérjéből a többi cukorral kemény habot verünk,ezt óvatosan belekeverjük a sárgája keverékbe,majd hozzákeverjük a liszt-mogyoró keveréket is,végül óvatosan belekeverjük a felolvasztott margarint is. Kizsírozott és lisztezett tortaformába töltjük a masszát,és előmelegített sütőben 180 fokon 40-45 percig sütjük,és rácsra borítva kihűtjük. A töltelékhez fél cs. pudingporból 2,5 dl pudingot főzünk.A tortát 3 részre vágjuk. A kihűlt pudingot átpasszírozzuk,majd 1 vaníliarúd kikapart belsejével,1 citrom levével,a porcukorral és a megmosott málnával simára keverjük.A zselatint kevés hideg vízben áztatjuk,kinyomjuk,majd egy kevéske forró vízben feloldjuk.A tejszínt felverjük,és a pudingmasszába keverjük a zselatinnal együtt. A tortaformába visszatéve megtöltjük a málnás krémmel a tortát,és 4 órán át fagyasztjuk a mélyhűtőben,majd forró vízbe mártott késsel körülvágva szabadítjuk ki a formából. Végül oldalát és a tetejét tejszínhabbal kenjük be,leveles mandulával és málnaszemekkel díszítjük.
Kicsit sokáig tart az elkészítése,de megéri kipróbálni,nagyon finom!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: pesmár, 2009. jún. 13. 09:01
A tejszínes málnatorta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.