Amarettis tökleves recept
Az Amarettis tökleves hozzávalói:1/2 kg kockázott tök,
1 közepes hagyma finomra vágva,
2 dkg vaj,
1 l tej,
só,
3/4 csésze cukor,
10 dkg amaretti.
Az Amarettis tökleves elkészítési módja:
A hagymát megfuttatom a vajban, beleteszem a tököt és együtt párolom. Felöntöm a tejjel. Sózom és cukrozom. Hozzáadom az amaretti felét és mintegy fél óra hosszat lassú tűzön főzöm. Mixerrel összekeverem és visszaöntöm a lábasba. Tálalás előtt újra felforralom és ha kell ízesítem. A maradék amarettit szétmorzsolom és a levesre szórom.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: CILUSKA, 2008. nov. 5. 08:50
Az amarettis tökleves elkészítési módja és hozzávalói.