Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Amarettis tökleves recept

Amarettis tökleves recept

Az Amarettis tökleves hozzávalói:
1/2 kg kockázott tök,
1 közepes hagyma finomra vágva,
2 dkg vaj,
1 l tej,
só,
3/4 csésze cukor,
10 dkg amaretti.


Az Amarettis tökleves elkészítési módja:
A hagymát megfuttatom a vajban, beleteszem a tököt és együtt párolom. Felöntöm a tejjel. Sózom és cukrozom. Hozzáadom az amaretti felét és mintegy fél óra hosszat lassú tűzön főzöm. Mixerrel összekeverem és visszaöntöm a lábasba. Tálalás előtt újra felforralom és ha kell ízesítem. A maradék amarettit szétmorzsolom és a levesre szórom.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


Az amarettis tökleves elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook