Pikáns francia hagymaleves recept
A Pikáns francia hagymaleves hozzávalói:2 evőkanál konyak,
3 deciliter száraz fehérbor,
70 dkg vékony karikákra vágott hagyma,
2 gerezd áttört fokhagyma,
2 evőkanál olívaolaj,
5 dkg vaj,
1/2 teáskanál cukor,
1,2 liter alaplé,
só,
bors.
A Pikáns francia hagymaleves elkészítési módja:
Tegyünk fel egy lábast a tűzre a legnagyobb fokozaton. Olvasszuk fel benne a vajat és az olívaolajat. Ha szépen felolvadt adjuk hozzá a fokhagymát, hagymát, cukrot és főzzük körülbelül 6 percig, amíg a hagyma szélei meg nem barnulnak. Ekkor vegyük le a lángot minimumra és hagyjuk a hagymát még 30 percig főni. Amikor kész lesz, a lábasban zamatos, barna karamellizált réteg fog kialakulni. Ekkor hozzáönthetjük az alaplét és a bort, majd egy fakanállal alaposan keverjük el, ügyelve a legaljára is, hogy ne égjen oda. Forrástól számítva hagyjuk főni még egy órát (ne fedjük le). Tálalás előtt lehet még ízesíteni egy kis konyakkal. A levest előmelegített tányérba tálaljuk, és készítsünk mellé fokhagymás pirítóst.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: CILUSKA, 2008. nov. 4. 07:47
A pikáns francia hagymaleves elkészítési módja és hozzávalói.