Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Kelbimbó krémleves recept

Kelbimbó krémleves recept

Elkészítési idő 30 perc

A Kelbimbó krémleves hozzávalói:
1 közepes lilahagyma
1 közepes sárgarépa
1 nagyobb gyökér
30-40 dkg kelbimbó
1 dl olíva olaj
2 dl főzőtejszín
fűszerek: 1 tk szerecsendió, curry, kakukkfű, fehérbors,


A Kelbimbó krémleves elkészítési módja:
A hagymát, a répát és a gyökeret nagyobb darabokra vágva, a kelbimbót megtisztogatva, az olajon pároljuk pár percig, majd felengedjük másfél liter vízzel. Tehetünk hozzá 3-4 marhahúsleves kockát, de az ételízesítővel is jó. Beletesszük a fűszereket és addig főzzük, amíg a répa meg puhul. A gyökeret ki kell dobni belőle. A többit összeturmixoljuk. Ha nagyon besűrűsödne még egy kis vízzel fel lehet önteni. Hozzáadjuk a tejszínt és kész. Lehet enni pirítóssal, kockára vágott sült szalonnával, pirított magokkal(fenyőmag, napraforgó, tökmag)


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A kelbimbó krémleves elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook