Tenger gyümölcse serpenyőben recept
20 perc
A Tenger gyümölcse serpenyőben hozzávalói:
45 dkg főtt tenger gyümölcse
10 dkg főtt spárga
10 dkg hosszában összevágott bébikukorica
1 konzerv bébirépa
1 közepes felkarikázott póréhagyma
1 kávéskanál gyömbér
1 evőkanál szójaszósz
1 evőkanál osztrigaszósz (nélküle is jó)
1 evőkanál olaj
1 kávéskanál világos méz
A Tenger gyümölcse serpenyőben elkészítési módja:
Egy nagy wokban vagy serpenyőben felforrósítjuk az olajat és állandó keverés mellett kb. 3 percig píritjuk a hagymát és a gyömbért. Majd hozzáöntjük a szója- és osztrigaszószt, meg a mézet és a tengergyümölcsét, végül a főtt spárgát. Még kb. 2 percig pirítjuk és kész.
Főtt metélt tésztával nagyon fincsi.
Kategória: Halas ételek receptjei
A receptet beküldte: M.Mimi, 2008. júl. 12. 20:50
A tenger gyümölcse serpenyőben elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.