Kétsajtos tészta paradicsommal és baconnel recept
A Kétsajtos tészta paradicsommal és baconnel hozzávalói:1 evőkanál olaj
1 fej vöröshagyma
1 fej fokhagyma
20 dkg összevágott bacon
3 konzerv hámozott paradicsom
oregánó, bazsalikom, só
tollhegytészta
20 dkg fetasajt
20 dkg trappista sajt
A Kétsajtos tészta paradicsommal és baconnel elkészítési módja:
Az apróra vágott vöröshagymát 1 evőkanál olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a kockára vágott bacont, kevéske vízzel felöntjük, és együtt tovább pirítjuk. Ha a bacon megpirult, akkor ráöntjük a hámozott paradicsomot. A fokhagymákat fokhagymanyomón átnyomjuk és hozzátesszük. Ízlés szerint oregánóval, bazsalikommal ízesítjük és az egészet jól összefőzzük. A tésztát sóval ízesített vízben kifőzzük, majd lecsöpögtetés után az összemorzsolt fetasajtot hozzáadjuk. Kivajazott tepsibe egy sor fetasajtos tésztát teszünk, utána egy sor paradicsomos szószt, majd megismételjük. Sütőben összesütjük, a végén reszelt trappista sajtot szórunk rá és rápirítjuk.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2017. aug. 6. 06:41
A kétsajtos tészta paradicsommal és baconnel elkészítési módja és hozzávalói.