Spanyol nyári leves recept
A Spanyol nyári leves hozzávalói:40 dkg érett paradicsom
1 zöldpaprika
1 közepes uborka
1 kis fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
2 evőkanál borecet
2-3 evőkanál olívaolaj
1 szikkadt zsemle
3 dkg sütőmargarin
A Spanyol nyári leves elkészítési módja:
A zöldségeket megtisztítjuk. A paradicsomot leforrázzuk, meghámozzuk. A zöldpaprikát kicsumázzuk, az uborkát és a hagymát apró kockákra vágjuk. A zöldségekből 4 evőkanálnyit félreteszünk, a többit turmixkehelybe szórjuk, hozzáadjuk a fokhagymát, a borecetet, az olívaolajat, ízlés szerint sót, felöntjük 7-8 dl hideg vízzel, jól összekeverjük, lefedjük, és 3 órára behűtjük. Tálaláskor a zsemlét apró kockákra vágjuk és megpirítjuk a vajban/margarinban. A levest mélytányérokba vagy tálkákba szedjük, a félretett zöldségkeverékkel és a pirított zsemlekockákkal kínáljuk.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2017. aug. 4. 06:41
A spanyol nyári leves elkészítési módja és hozzávalói.