Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Spanyol nyári leves recept

Spanyol nyári leves recept

A Spanyol nyári leves hozzávalói:
40 dkg érett paradicsom
1 zöldpaprika
1 közepes uborka
1 kis fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
2 evőkanál borecet
2-3 evőkanál olívaolaj
1 szikkadt zsemle
3 dkg sütőmargarin


A Spanyol nyári leves elkészítési módja:
A zöldségeket megtisztítjuk. A paradicsomot leforrázzuk, meghámozzuk. A zöldpaprikát kicsumázzuk, az uborkát és a hagymát apró kockákra vágjuk. A zöldségekből 4 evőkanálnyit félreteszünk, a többit turmixkehelybe szórjuk, hozzáadjuk a fokhagymát, a borecetet, az olívaolajat, ízlés szerint sót, felöntjük 7-8 dl hideg vízzel, jól összekeverjük, lefedjük, és 3 órára behűtjük. Tálaláskor a zsemlét apró kockákra vágjuk és megpirítjuk a vajban/margarinban. A levest mélytányérokba vagy tálkákba szedjük, a félretett zöldségkeverékkel és a pirított zsemlekockákkal kínáljuk.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A spanyol nyári leves elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook