Sups fracie recept

A Sups fracie hozzávalói:
kb 4 tányérnyi azaz 1.4/2 liter mennyiséghez
0.5 dl olaj
2dl tejszin
4 evő kanál liszt
kb 3-4 egész fej vörős hagyma
0.5/1dkg delicát
pici bors.


A Sups fracie elkészítési módja:
félkarikára vágjuk a hagymát, majd az olajon üvegesre piritjuk,majd picit kb 3dl vizzel felöntjük és kicsit megpároljuk. aztán ráöntjük a maradék vizet. óvatosan kóstolgatva a sósságát, adagoljuk a delikátot. "lehet egy picit sósabb,mert a tejszin kicsit elviszi a sósságát" majd összeforraljuk. aztán egy botmixer, vagy egy turmixx segitségével összedaráljuk az egyész hagymás levet. majd készítünk egy tejszínes habarást a tejszin és a liszt összekeverésével. az edény amiben készíted legyen kicsit nagyobb, mert a forrásbalévő összeturmixolt léből mersz majd hozzá, hogy kicsit kieggyenlitsd a hő külömbséget és ne legyen csomós a levesedben a habarásod, mert így könnyebben elegyedik a habarás a levessel. ha ez megtörtént, fogyamatos keverés melett hozzáadagolod lassan a habarásod a leveshez, majd jól kiforralod, hogy besürüsödjön jobban, mint a leturmixolás után. ha ezzel megvagy mégegyszer ellenörizd a sósságát és hogy elég intenzív legyen a hagymalevesed íze. ha úgy érzeg hogy nem elég hagymás az íze pici citromlé hozzáadásával jobban elöcsalogathatod a hagyma ízét a levesben. leves betét: lehet pirított kenyér vagy zsemle kocka, és tálaláskor sajtot is reszelhetsz a tetejére. "de én minden nélhül is nagyon imádom"


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A sups fracie elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook