Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Zöldséges burgonyagombós leves recept

Zöldséges burgonyagombós leves recept

Elkészítési idő 45 perc

A Zöldséges burgonyagombós leves hozzávalói:
25 dkg burgonya
10 dkg sárgarépa
6 dkg gyökér
diónyi vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma áttörve
8 dkg liszt
1 db tojás
kevés olaj
1/2 csokor petrezselyemzöldje
1 mk pirosarany

bors


A Zöldséges burgonyagombós leves elkészítési módja:
A megtisztított sárgarépát, gyökeret apró kockákra vágjuk. A vöröshagymát felaprítjuk. A megtisztított burgonyát kockákra vágjuk és sós vízben megfõzzük. A vöröshagymát az olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a zöldségeket és átpároljuk, hozzákeverjük a pirosaranyat és felengedjük a fõtt burgonya levével. Ezután vizet adunk hozzá, és puhára fõzzük. A megfõtt burgonyát forrón áttörjük, kihûtjük, majd a liszttel, a tojással és kevés sóval jól összegyúrjuk. Kis gombócokat formázunk belõle, amelyeket a levesalapba teszünk és készre fõzzük. Ízlés szerint sóval ízesítjük, borssal fûszerezzük. Tejfölösen is készíthetjük


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A zöldséges burgonyagombós leves elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook