Zöldséges burgonyagombós leves recept
45 perc
A Zöldséges burgonyagombós leves hozzávalói:
25 dkg burgonya
10 dkg sárgarépa
6 dkg gyökér
diónyi vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma áttörve
8 dkg liszt
1 db tojás
kevés olaj
1/2 csokor petrezselyemzöldje
1 mk pirosarany
só
bors
A Zöldséges burgonyagombós leves elkészítési módja:
A megtisztított sárgarépát, gyökeret apró kockákra vágjuk. A vöröshagymát felaprítjuk. A megtisztított burgonyát kockákra vágjuk és sós vízben megfõzzük. A vöröshagymát az olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a zöldségeket és átpároljuk, hozzákeverjük a pirosaranyat és felengedjük a fõtt burgonya levével. Ezután vizet adunk hozzá, és puhára fõzzük. A megfõtt burgonyát forrón áttörjük, kihûtjük, majd a liszttel, a tojással és kevés sóval jól összegyúrjuk. Kis gombócokat formázunk belõle, amelyeket a levesalapba teszünk és készre fõzzük. Ízlés szerint sóval ízesítjük, borssal fûszerezzük. Tejfölösen is készíthetjük
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: ibolya58, 2008. nov. 7. 19:09
A zöldséges burgonyagombós leves elkészítési módja és hozzávalói.