Zöldbableves kapros túrógombóccal recept
50 perc
Zsírszegény
A Zöldbableves kapros túrógombóccal hozzávalói:
2 kanál margarin
1 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
40 dkg mirelit zöldbab
1 cs. kapor
2 kanál liszt (ha lehet, teljes kiőrlésű tönköly)
1 dl tejszín
ecet, cukor (ízlés szerint)
a gombóchoz:
25 dkg túró
8 dkg búzadara
1 tojás
1 cs. kapor
csipet só
A Zöldbableves kapros túrógombóccal elkészítési módja:
A megolvasztott margarinban kissé megpirítjuk az összevágott zöldségeket a zöldbabbal együtt, majd felengedjük vízzel, sózzuk és félpuhára főzzük. Ekkorra összekeverjük a gombócnak valókat, pár percre állni hagyjuk, majd vizes kézzel kis gombócokat formálunk. Beledobáljuk a forró levesbe. Amint a gombócok megfőttek, óvatosan belekeverjük a tejszínes habarást (ennek mennyisége függ attól, hogy a gombóc mennyire sűrítette a levesünket) a cukrot, ecetet és az apróra vágott kaprot. Innentől kezdve csak melegítjük, mert ha forrni kezd a tejszín, megcsomósodik. Az eredeti recept ecettel és cukorral ízesít. Én kevésbé szeretem, ezért nem teszek bele, mindenki döntsön erről maga. A kapor csak a végén kerüljön bele, így lesz a legintenzívebb az íze.
ha a túró kicsit vizesebb akkor eg kicsit több búzadarát teszek bele.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: ibolya58, 2008. okt. 16. 11:08
A zöldbableves kapros túrógombóccal elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.