Tzatziki saláta 2. recept
60 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Tzatziki saláta 2. hozzávalói:
500 g natúr joghurt (lecsöpögtetve)
2 közepes uborka
3-4 gerezd fokhagyma
1 ek friss mentalevél vagy kapor (vagy mindkettő)
1 ek extra szűz olívaolaj
1/2 tk frissen facsart citromlé
frissen őrölt bors
só
A Tzatziki saláta 2. elkészítési módja:
Egy nagy szűrőt béleljünk ki tiszta pamut konyharuhával vagy konyhai papírtörlővel és ültessük egy nagy tál tetejére, hogy a szűrő nem érjen le az edény aljára. Kanalazzuk bele a joghurtot és néhány órára (akár egy éjszakára) tegyük lefedve a hűtőbe, hagyjuk kicsöpögni a savót. (A joghurtból így kb. a fele mennyiség lesz!) Reszeljük le az uborkát , sózzuk le egy órára majd jó alaposan csavarjuk ki a levét. A joghurtot az uborkával keverjük össze, adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, mentát, kaprot, citromlevet (esetleg borecetet), olívaolajat, borsot és jól dolgozzuk össze
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: ibolya58, 2009. máj. 1. 17:26
A tzatziki saláta 2. elkészítési módja és hozzávalói.