Mentás hideg joghurtleves uborkával recept
A Mentás hideg joghurtleves uborkával hozzávalói:600 g sovány natúr joghurt
1 közepes uborka
1 gerezd fokhagyma
fél citrom leve
1 ek. olívaolaj
1–2 dl jeges víz
4 ek. friss, apróra vágott mentalevél
só
őrölt bors
A Mentás hideg joghurtleves uborkával elkészítési módja:
Az uborkát meghámozzuk és nagy lyukú reszelõn lereszeljük ,majd szûrõbe tesszük. Enyhén megsózzuk, és 15 percig hagyjuk, hogy levet eresszen. A joghurtot összekeverjük a zúzott fokhagymával,a citromlével és az olívaolajjal, és annyi vizet adunk hozzá, hogy megfelelõen híg legyen. Hideg vízzel leöblítjük az uborkát, konyhai papírtörlõn óvatosan megszárítjuk. A joghurtba keverjük, hozzáadjuk a mentát, sózzuk, borsozzuk,és jól összekeverjük. Hűtőbe tesszük legalább 1 órára. Nagyon hidegen tálaljuk.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: ronka, 2015. szept. 3. 22:29
A mentás hideg joghurtleves uborkával elkészítési módja és hozzávalói.