Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Mentás hideg joghurtleves uborkával recept

Mentás hideg joghurtleves uborkával recept

A Mentás hideg joghurtleves uborkával hozzávalói:
600 g sovány natúr joghurt
1 közepes uborka
1 gerezd fokhagyma
fél citrom leve
1 ek. olívaolaj
1–2 dl jeges víz
4 ek. friss, apróra vágott mentalevél

őrölt bors


A Mentás hideg joghurtleves uborkával elkészítési módja:
Az uborkát meghámozzuk és nagy lyukú reszelõn lereszeljük ,majd szûrõbe tesszük. Enyhén megsózzuk, és 15 percig hagyjuk, hogy levet eresszen. A joghurtot összekeverjük a zúzott fokhagymával,a citromlével és az olívaolajjal, és annyi vizet adunk hozzá, hogy megfelelõen híg legyen. Hideg vízzel leöblítjük az uborkát, konyhai papírtörlõn óvatosan megszárítjuk. A joghurtba keverjük, hozzáadjuk a mentát, sózzuk, borsozzuk,és jól összekeverjük. Hűtőbe tesszük legalább 1 órára. Nagyon hidegen tálaljuk.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A mentás hideg joghurtleves uborkával elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook