Gyömbéres sárgarépa krémleves recept
50 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Gyömbéres sárgarépa krémleves hozzávalói:
hozzávalók / 6 adag
A leveshez
700 g sárgarépa
2 közepes db vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
3 ek olívaolaj
1 tk gyömbér (őrölt)
1 teáskanál curry por
1.6 l alaplé
só ízlés szerint (tengeri)
fekete bors ízlés szerint (őrölt)
1 citromból nyert citromhéj (reszelt)
A tálaláshoz
150 g tejföl
A Gyömbéres sárgarépa krémleves elkészítési módja:
A hagymákat és a répákat megtisztítjuk, feldaraboljuk. Elkészítjük az alaplevet. Az olajat felmelegítjük, rádobjuk a hagymát és a répát, kis lángon pár percig, kevergetés mellett pároljuk őket. Hozzáadjuk a fokhagymát, a gyömbért, a curryt. Felöntjük az alaplével, majd belereszeljük a citrom héját. Addig főzzük, amíg a répa megpuhul. Kihűtjük, majd elturmixoljuk a levest. Tálalás előtt felmelegítjük, tejföllel kínáljuk.
Elég sűrű a leves, ha valaki hígabbra szereti, több folyadék kell bele.
Az alaplé lehet simán 2 dl forró vízhez 1 leveskocka, én erőlevest használok.
A citromot olyan helyen érdemes megvenni, ahol rá van írva, étkezési célra is használható, mert annak a héját mosás után le lehet reszelni és eltenni egy kis üvegben, cukorral vegyesen, a hűtőbe.
Nem muszáj teljesen lehűteni, a mostani turmixok képesek elfogadni a közepesen meleg folyadékot is.
(Pimkie után szabadon)
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Katinkaboszi, 2015. aug. 21. 20:53
A gyömbéres sárgarépa krémleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.