Mozart szelet diétásan recept



Tésztához:
10 dkg dió
10 dkg cukor (fructóz, vagy nyírfa, esetleg vegyesen)
20 dkg ráma
25 dkg liszt (fele, vagy az egész teljes kiörlésű)
1/2 sütőpor
1 tojás
Krém:
15 dkg ráma
15 dkg cukor (szintén fructóz, vagy nyírfa)
10 dkg darált dió
fél csomag vaníliás cukor
kb 3 cl rum (vagy egy kevés valamilyen likőr)
Legutóbb egy kis vodkába öntöttem rumaromát.
A Mozart szelet diétásan elkészítési módja:
A hozzávalókat összedolgozzuk, érdemes egy kis időre hűtőbe tenni, utána kinyújtani, majd kisütni. Szép világosra sütjük, hűlés után kétfelé vágjuk. Megkenjük a töltelékkel, egy keveset a tetejére is hagyunk, majd kockára vágás után, egy kis pirított féldióval dísztjük.
Ez a tészta, ún, dió-linzer, és nem érdemes sokáig sütni, előmelegített sütőbe kell rakni, vajazott,lisztezett tepsibe tenni
Ha aznap készítjük, mint amikor fogyasztani akarjuk, akkor is érdemes hűtőbe tenni, miután megkentük a tésztát, mert összeérik az íze jobban.
Viszont fogyasztás előtt, mikor leül enni a család, barátok, ki kell venni,hogy kiengedjen a sütemény és a krém is, így finomabb.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Katinkaboszi, 2015. máj. 25. 18:57
A mozart szelet diétásan elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.