Lencsepüréleves recept
A Lencsepüréleves hozzávalói:25 dkg lencse,
5 dkg füstölt szalonna,
1 fej hagyma,
2 pár bőrös virsli,
só,
1 babérlevél,
darabka citromhéj,
1 dl tejföl,
ecet.
A Lencsepüréleves elkészítési módja:
A lencsét előző este beáztatom, majd a babérlevéllel, citromhéjjal és a hagymával bő vízben felteszem főni. A szalonnát felkockázom, kiolvasztom, a pörcét kiszedem és a zsírjában megpirítom a felkarikázott virslit. A főtt lencsét turmixolom, vagy szitán áttöröm, tejfölözöm, ecettel ízesítem, sózom, majd a virslivel és a szalonnapörccel még egyszer felforralom.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: CILUSKA, 2008. okt. 11. 20:23
A lencsepüréleves elkészítési módja és hozzávalói.